«Όχι» στα εργασιακά απο Βενιζέλο και Κουβέλη

Την αντίθεσή τους στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά εξέφρασαν οι Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σε δηλώσεις του μετά την τρίωρη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε συγκεκριμένα λόγο για «σκόπιμες καθυστερήσεις» εκ μέρους της τρόικας στις διαπραγματεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις. Οι συζητήσεις πρέπει να κλείσουν, αλλά όχι «όπως-όπως» και «όσο-όσο», ανέφερε.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα εργασιακά τόνισε ότι το σημείο στο οποίο φτάσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο είναι

το «ακραίο σημείο» και επανέλαβε ότι άλλες παρεμβάσεις δεν βοηθούν, καθώς και ότι είναι λανθασμένη η «εμμονή» της τρόικας στο συγκεκριμένο θέμα.

Επεσήμανε παράλληλα ότι το πακέτο μέτρων που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα πρέπει να είναι το τελευταίο, εσωτερικά δίκαιο, αλλά και να συνοδεύεται από ουσιαστικά αντίβαρα άμεσης εφαρμογής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως ο «σκληρός πυρήνας» κρατών και άλλων παραγόντων της Ευρωζώνης «παίζει με τη φωτιά» και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη και γνωστοποίησε πως ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να αναδείξει στη Σύνοδο Κορυφής τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη χώρα μας.

σχετικά άρθραΠοιοι είναι οι άξονες της ενοποίησης Εθνικής – EurobankΣτουρνάρας: Θα αποστείλω στη Βουλή τους 54.246 που έβγαλαν χρήματα έξωΛαγκάρντ: «Η Ελλάδα πρέπει να πάρει παράταση δύο ετών!»ΕΤΕ: Τί ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη για το dealCyprus PB: Προτείνει μείωση του κυπριακού μισθολογίου 6% – 24%Πάνω από 90.000 οι «χαμένοι» συνταξιούχοι των ΤαμείωνΠράσινο φως στο deal Πειραιώς – ΑΤΕ από την Επιτροπή ΑνταγωνισμούΣτις τράπεζες περνούν ακίνητα – “φιλέτα” της ΒωβόςΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΛΒΕΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 51% ΤΗΣ FOLLIE-FOLLIEΒάιντμαν: Κίνδυνος επιβάρυνσης των κεντρικών τραπεζών λόγω κρίσης
Keywords
Τυχαία Θέματα