Οδυσσέας Αθανασίου: Είσοδος της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο μέσα στο 2024

Αυτονόμηση της Lamda Malls και είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2024, προανήγγειλε ο CEO της Lamda Developments, Οδ. Αθανασίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου.

Όπως είπε, η Lamda Malls θα έχει κάτω από την ομπρέλα της τα τέσσερα εμπορικά της κέντρα (The Mall Athens, Mediterranean Cosmos,

Golden Hall, Designer Outlet Athens) και προσεχώς τα projects του Ελληνικού (Vouliagmenis Mall, Riviera Galleria). Ακόμη, σήμερα η αξία των εμπορικών κέντρων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ χωρίς να περιλαμβάνονται τα εμπορικά του Ελληνικού. «Ο βασικός λόγος που καθυστέρησε η εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο ήταν η πανδημία και το πάγωμα της αγοράς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ισχυρός άνδρας της Lamda αναφέρθηκε και στην πορεία των προπωλήσεων ακινήτων του Ελληνικού. Όπως είπε, οι προπωλήσεις ακινήτων στον ουρανοξύστη του παράκτιου μετώπου, των condos και των 28 βιλών ανέρχονται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που ξεπερνά τα 1,4 δισ. αν συνυπολογιστούν οι συνέργειες και οι κοινοπραξίες, όπως αυτή της Lamda με την ΤΕΜΕΣ για την αγορά των οικοπέδων που θα χτιστούν τα δύο πεντάστερα ξενοδοχεία. Έως τις 15 Ιουνίου έχουν εισπραχθεί 274 εκατομμύρια και μέχρι τέλος του 2023 θα έχουν εισπραχθεί 600 εκατομμύρια από αυτά τα οικιστικά προϊόντα.

Ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ανάγκες δανειακής χρηματοδότησης της επένδυσης, ενώ και η β’ δόση πληρωμής προς το Δημόσιο (167 εκατ. ευρώ) θα αποπληρωθεί με τις ταμειακές ροές της εταιρείας.

Keywords
Αναζητήσεις
odysseas-athanasiou-eisodos-tis-lamda-malls-sto-chrimatistirio-mesa-sto-2024.htm
Τυχαία Θέματα