«Οι Ελληνες είχαν δεσμευτεί να μη θίξουν το θέμα των Γλυπτών» υποστηρίζει το Λονδίνο, διαψεύδει η Αθήνα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Αθήνας και Λονδίνου, μετά την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την τελευταία στιγμή προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Ντάουνινγκ Στριτ υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά είχε δεσμευτεί πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έθιγε το ζήτημα των Γλυπτών κατά την επίσκεψή του, κάτι που διαψεύδει πηγή από

την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε στο BBC ότι το να βρίσκονται τα μισά Γλυπτά στο Λονδίνο και τα άλλα μισά στην Αθήνα είναι σαν να «κόβουμε στη μέση τη “Μόνα Λίζα”» και στη συνέχεια η Ντάουνινγκ Στριτ ακύρωσε τη συνάντηση του κ. Σούνακ με τον κ. Μητσοτάκη.

Το Εργατικό Κόμμα έχει περιγράψει την εν λόγω αντιπαράθεση ως «αξιοθρήνητη».

Πηγή της ελληνικής κυβέρνησης διαψεύδει ότι υπήρξαν τέτοιες διαβεβαιώσεις από την πλευρά της Αθήνας και πρόσθεσε ότι οι προετοιμασίες για τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Βρετανό πρωθυπουργό κυλούσαν ομαλά μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ είχαν ήδη περάσει ώρες από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο BBC.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-ellines-eichan-desmeftei-na-mi-thixoun-to-thema-ton-glypton-ypostirizei-to-londino-diapsevdei-i-athina.htm
Τυχαία Θέματα