Οι επενδυτές επιστρέφουν στα ελληνικά ομόλογα και τις μετοχές – Δημοσίευμα της Wall Street Journal

Πριν από ένα μόλις χρόνο η Ελλάδα ήταν ένα τοξικό μέρος για τους επενδυτές, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal. Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είχε εξαφανίσει περισσότερα από 100 δισ. ευρώ σε κυβερνητικά ομόλογα, το χρηματιστήριο είχε υποχωρήσει στο ένα δέκατο των επιπέδων του 2007 και η χώρα όδευε σε εκλογές.

Σήμερα

όμως, αναφέρει η WSJ οι αγορές επιστρέφουν.

Οι τελευταίοι μήνες σχετικής ηρεμίας στην Ευρώπη – και η πίεση να βρεθούν ικανοποιητικές αποδόσεις σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων – οδήγησαν τους επενδυτές να ξανακοιτάξουν την Ελλάδα.

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει καταγράψει ράλι άνω του 80% τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ τα ελληνικά ομόλογα επανήλθαν στο προσκήνιο.

Το τελευταίο σημάδι: τα hedge funds και οι ιδιωτικές τράπεζες αναζητούν ομόλογα που έχουν εκδώσει ελληνικές εταιρείες οι οποίες επιστρέφουν στις αγορές σε αυξανόμενους αριθμούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μεταξύ των αγοραστών είναι οι York Capital Management, Dromeus Capital, LNG Capital και CQS LLP. Ταυτόχρονα η Third Point LLC του Daniel Loeb ξεκινά ένα hedge fund το οποίο θα εστιάζει σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα