Οι εργαζόμενοι του ΦΩΚΑ στον… Άνθιμο!

Στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας Φωκάς στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία χρωστάει στο κτίριο που ανήκει στη εκκλησία ενοίκια ύψους 380.000 ευρώ.

Σε χθεσινοβραδινή συνάντηση των δύο πλευρών, η πλευρά του Φωκά ανέφερε – μεταξύ άλλων – ότι “οι πιστώτριες

τράπεζες έχουν δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην εταιρεία και ήδη έχουν αποδεχθεί και το business plan που κατατέθηκε για την εξυγίανση και κατ’ επέκταση τη βιωσιμότητά της” δεδομένο που, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Πάντως, ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και της μονής Αγίας Θεοδώρας Θεόδωρος Ζέρβας, ζήτησε από την εταιρεία να της παραδώσει μέχρι την προσεχή Πέμπτη το ποσό των 370.000 ευρώ που έχει ήδη στα χέρια της η διοίκηση κι εφόσον αυτό συνοδεύεται κι από μια εγγυητική επιστολή .

Συνολικά, η εταιρεία οφείλει συνολικά το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ στο μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, Πάντως, ο νομικός εκπρόσωπος της εκκλησίας δήλωσε ότι έχουν γίνει δύο φορές μειώσεις στα ενοίκια εξαιτίας της κρίσης με αποτέλεσμα από 120.000 ευρώ που ήταν αρχικά να έχει πέσει στις 85.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα