ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΤΡΑ

Τέσσερις μεγάλες μάχες ξεχωρίζουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Η μεγάλη έκπληξη των δημοτικών εκλογών ήταν η Πάτρα. Ο Κωνσταντίνος Πελετίδης από το ΚΚΕ πήρε το 25,06% των ψήφων και άφησε πίσω του τον Κώστα Χριστόπουλο με 23,94%. Αν πράγματι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίξουν τον κ. Πελετίδη τότε ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας θα κοκκινίσει,

γεγονός που θα ερμηνευτεί και πολιτικά, μιας και η Πάτρα παραδοσιακά αποτελεί το «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ.

Ντέρμπι είναι και ο δεύτερος γύρος στον Δήμο Πειραιά. Στον πρώτο γύρο ο ανεξάρτητος Γιάννης Μώραλης προηγήθηκε με 33,1% του Βασίλη Μιχαλολιάκου (31,4%) που στηρίχθηκε από την Νέα Δημοκρατία. Η “μάχη” στον Πειραιά έχει “φουντώσει” από την πρώτη μέρα με τον νυν δήμαρχο να καταγγέλει βία και να ζητά δημοσίως από τους αρμόδιους δικαστικούς φορείς τη διασφάλιση της ομαλότητας στην ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής.

Στον Δήμο της Αθήνας επίσης πάμε σε εκλογική μάχη με ένταση και κλίμα πόλωσης. Ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης που υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κέρδισε οριακά την πρωτιά την πρώτη Κυριακή με 21,06% έναντι 20% του Γαβριήλ Σακελλαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ (20%) που έκανε την έκπληξη κατά πολλούς και βγήκε δεύτερος. Ο κ. Καμίνης έχει ήδη διασφαλίσει την υποστήρικη της ΝΔ και επίσημα στον δεύτερο γύρο ενώ στο πρόσφατο τηλεοπτικό τους ντιμπέιτ στον Ant1, οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων έβαλαν στο στόχαστρο αμφότεροι τη Χρυσή Αυγή.

Μεγάλη αναμένεται η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής ανάμεσα στον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου που αναμένεται να δώσουν μάχη στήθος με στήθος. Η κα Δούρου έχει το 23,8% του πρώτου γύρου για να αισιοδοξεί πως θα κόψει πάλι πρώτη το νήμα. Ωστόσο, ο κ. Σγουρός με 22,11% από τον πρώτο γύρο και την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας δεδομένη στον δεύτερο γύρο δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Original article: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΤΡΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα