Οι “μνηστήρες” του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

10:03 1/7/2013 - Πηγή: BankWars

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την ολοκλήρωση της να υπολογίζεται πως θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουλίου.

Γερά στο παιχνίδι για την απόκτηση του ΤΤ έχει μπει ήδη η Alpha Bank. O ισχυρός άνδρας της τράπεζας κ. Γιάννης Κωστόπουλος

έκανε λόγο για διατήρηση της αυτονομίας του Ταμιευτηρίου και αναβίωση του παραδοσιακού του προφίλ.

Δεδομένη όμως είναι και η προσπάθεια που γίνεται προκειμένου το ΤΤ να καταλήξει στην Eurobank. Το ΤΧΣ, ως μοναδικός μέτοχος και των δύο, προτιμά αυτή τη λύση καθώς θα είναι μια καλή …προίκα για την πώληση στη συνέχεια της Eurobank.

Στην λίστα με τους “μνηστήρες” βρίσκεται και η Εθνική η οποία επίσης έχει δρομολογήσει την δυναμική διεκδίκηση του. Η σχετική προεργασία έχει ξεκινήσει ήδη και απλώς διακόπηκε την περίοδο της ανακεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, η μόνη από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, η οποία δεν θα δώσει το παρόν της στην περίπτωση του ΤΤ, είναι η Πειραιώς. Και αυτό γιατί προέχει πλέον η ομαλή απορρόφηση και ενοποίηση των τραπεζών που έχει ήδη εξαγοράσει το τελευταίο χρόνο και ο καθορισμός των προτεραιοτήτων για την επόμενη ημέρα.

“Μνηστήρες” υπάρχουν όμως και από το εξωτερικό, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον από μεγάλα hedge funds, μια λύση που δεν φαίνεται να …καλοβλέπει η τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα