EXIT POLLS: Οι πρώτες δηλώσεις από στελέχη των κομμάτων

Οι πρώτες αντιδράσεις κομμάτων, υποψηφίων και πολιτικών στελεχών:

Σε μια πρώτη αντίδραση μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων exit polls, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως “το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ” δεν πέρασε. “Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών”, σημειώνουν ακόμη πηγές της Συγγρού.

Ν.Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ) με βάση τα exit polls: Η απόσταση από τη ΝΔ φαίνεται να είναι αξιόλογη.

Ν. Μαριάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΑΝΕΛ στον ΑΝΤ1

με βάση τα exit polls: Είχαμε βάλει άλλους στόχους για ένα ποσοστό που -όπως φαίνονται τα πράγματα- δεν το πιάνουμε.

Κ. Χατζηδάκης (ΝΔ) στον Alpha: Στην ευρωκάλπη μπορεί οι πολίτες να στέλνουν κάποιο μήνυμα, δεν μας εκπλήσσει – Λαμβάνοντάς το υπόψη πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά - Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα βγάλουμε συμπαράσματα από όλες τις κάλπες.

- Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα ποσοστά που δίνουν τα EXIT POLL , τότε μιλάμε για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στο STAR ο Πάνος Σκουρλέτης .

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ικανοποιημένος από το 7 έως 9 της “Ελιάς”, δήλωσε στην εκπομπή του STAR, οτι “η παράταξη κρατάει “.

Ανδρέας Παπαδόπουλος, στέλεχος ΔΗΜΑΡ, στον Σκάι: Ρισκάρω την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι πάνω από τις εκτιμήσεις των exit polls, πάνω από 2,5%.

«Δ εν τίθεται θέμα βουλευτικών εκλογών. Οι ευρωεκλογές παραδοσιακά είναι μια χαλαρή ψήφος, μια ψήφος διαμαρτυρίας, που είθισται να ενισχύεται η αντιπολίτευση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον ΑΝΤ1.

Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, στον Alpha: Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, πάμε σε μια άλλη πολιτική μέρα, ελπιδοφόρα για τον λαό – Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να ανοίξει υπό προϋποθέσεις καινούργιους δρόμους για την Ελλάδα.

Λ.Κανέλλη, βουλευτής ΚΚΕ, στο Mega: Σ’ αυτές τις εκλογές κάναμε ένα βήμα. Δεν είναι όσο μεγάλο θα θέλαμε, αλλά είναι ένα βήμα μπροστά.

Ε. Κουντουρά (ΑΝΕΛ) στο Star: “Είχαμε τεράστιο βρώμικο πόλεμο με προσωπικές επιθέσεις (…) αν συνυπολογίσουμε και τα δικά μας λάθη, θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα”. Ωστόσο, πρόσθεσε η κα Κουντουρά, η κυβέρνηση “πήρε το μήνυμα”.

Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει εθνικές εκλογές, καθώς έχει διαπιστώσει αναντιστοιχία της πολιτικής της κυβέρνησης με τις προγραμματικές της εξαγγελίες. Δεν σκοπεύουμε να υπαναχωρήσουμε από αυτό το αίτημα».

Σχόλιο: Η διατύπωση της συγκεκριμένης πρότασης επιτρέπει πολλαπλές αναγνώσεις, καθώς από τη μία επιβεβαιώνει την «σκληρή» αντιπαραθετική γραμμή που σκοπεύει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη όμως δεν προσδιορίζει χρονικά το ενδεχόμενο άμεσης απαίτησης εθνικών εκλογών. Επί του παρόντος αρκείται να υπενθυμίσει ότι το σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί.

Original article: EXIT POLLS: Οι πρώτες δηλώσεις από στελέχη των κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα