ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ;

Πέραν κάθε φαντασίας είναι το παρασκήνιο αυτές τις ώρες γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις. Η αριθμητική αλλά και η άρνηση μέχρι στιγμής του Πρωθυπουργού να υποχωρήσει στο παραμικρό προκειμένου να διευκολύνει τους διαφόρων τάσεων βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οδηγούν σε ένα πρώτο συμπέρασμα ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Τίποτα βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει κριθεί καθώς οι αποφάσεις για την Ελλάδα, όπως όλοι

γνωρίζουμε, δεν λαμβάνονται μόνο στην Αθήνα.

Η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά την συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, ότι η χώρα εαν οδηγηθεί σε εκλογές τώρα θα βρεθεί σύντομα εκτός του ευρώ, δηλώνει όχι μόνο την ανησυχία του Επίτιμου αλλά εκφράζει και την άποψη μεγάλης μερίδας των κέντρων αποφάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δεν θα έκανε τέτοια δήλωση ο Κ. Μητσοτάκης απλά και μόνο για να στηρίξει την κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου.

Στο χθεσινό του ρεπορτάζ μετά την πρώτη ψηφορορία στη Βουλή, το Bank Wars επισήμανε ότι:

Διεργασίες απίστευτες λαμβάνουν χώρα αυτές τις ώρες και η κορύφωσή τους θα γίνει “την κατάλληλη ώρα”.

1. Οι δανειστές, με ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ – Αμερικανούς, θα παίξουν οπωσδήποτε ένα ρόλο. Ρόλο σημαντικό. Από ότι βλέπουμε, συνεχίζονται οι πιέσεις με εντελώς άκομψο τρόπο, αλλά ταυτόχρονα, βγαίνουν και κάποιοι και δηλώνουν πως “θα συνεργαστούμε με την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση”.

2. Το tweet του Ευ.Αντώναρου, μετά την ψηφοφορία “Είναι ήδη σε εξέλιξη διεργασίες για τς οποίες οι περισσότεροι θα τρίβουν τα μάτια τους. Είτε προς τη μια κατεύθυνση είτε προς την αλλη”, δεν είναι τυχαίο.

3. Ο Ευ.Βενιζέλος, καθόλου τυχαία δεν επισήμανε ότι «Δεν θα αφήσουμε προεκλογικά να καταστραφεί η χώρα. Και όταν λέω προεκλογικά εννοώ στην πορεία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και προς τις εθνικές εκλογές αν αυτό επιλέξουν τα κόμματα». Φαίνετσι πως η άποψή του, έρχεται να “κουμπώσει” με αυτήν του Γ.Παπανδρέου, που λέει ότι πρέπει να ψηφιστεί Πρόεδρος για να μη βουλιάξει η χώρα και μετά βλέπουμε…

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δε δίστασε να …αδειάσει τον Παπανδρέου και να κάψει το δημοψήφισμα,μάλλον κανένα ενδοιασμό δεν θα έχει, “για εθνικούς λόγους και λόγους σταθερότητας της χώρας”, να αδειάσει και τον Α.Σαμαρά, αν εκείνος επιμείνει να μην δέχεται, για παράδειγμα, να οριστούν εκλογές μέσα στο 2015 και ως αντάλλαγμα να ψηφιστεί Πρόεδρος τώρα (πρόταση των 8 που δεν είναι μόνον 8…), να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, να τελειώσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να μπει σε ρύθμιση το θέμα του χρέους. Ας μην εκπλαγεί λοιπόν κανένας, αν ο κ.Βενιζέλος, στο παρά 1′, προσχωρήσει ακόμα και στην πρόταση για “κυβέρνηση εθνικού σκοπού” .

4. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη καθόλου τυχαία δεν δήλωσε μετά την ψηφοφορία ότι «είναι η ώρα για πολιτικές αποφάσεις πρέπει να επικρατήσει η λογική και το συμφέρον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν το κλίμα για να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν. Ο κ. Σαμαράς και κ. Βενιζέλος έχουν ακόμα δυνατότητες πρωτοβουλιών».

5. Ο Α.Λοβέρδος, έκανε ανάλογη δήλωση με αυτήν της κυρίας Μπακογιάννη.

6. Ανεξάρτητοι βουλευτές λένε ότι δεν ψήφισαν στην πρώτη ψηφοφορία γιατί πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα, ο κ.Σαμαράς θέλει τις εκλογές, ώστε εξ αιτίας της πόλωσης και της κινδυνολογίας που θα υπάρξει, αφενός να διεκδικήσει νίκη έστω και με ελάχιστες πιθανότητες και αφετέρου, αν έρθει δεύτερος, όπως αναμένεται, να είναι σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αμφισβητηθεί από κανέναν στη ΝΔ.

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όλα τα παραπάνω, η πλευρά της κυβέρνησης, έρχεται να τα απαντήσει με την εξής δήλωση συνεργατών του Πωθυπουργού:

«Η δυναμική υπέρ του κ. Δήμα υπάρχει στην κοινωνία, την βλέπουμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις και περιμένουμε να εκφραστεί και στην Βουλή στις επόμενες δύο ψηφοφορίες. Αν η βούληση της κοινής γνώμης δεν εκφραστεί από τους βουλευτές, θα εκφραστεί από τον λαό στις 25 Ιανουαρίου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα