Ολάντ: Όχι άλλη «λιτότητα στη λιτότητα» της Ισπανίας

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία σχετικά με την τραπεζική εποπτεία, λέγοντας ότι «αυτή θα υπάρξει σε ακόμη συντομότερη προθεσμία απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί κατά την προηγούμενη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου».

Αν η Ισπανία ζητήσει μια οικονομική βοήθεια από την ευρωζώνη, δεν θα πρέπει να της επιβληθούν νέοι όροι που θα προσέθεταν “λιτότητα στη λιτότητα”, επεσήμανε.

«Η θέση της Γαλλίας είναι πως όταν η Ισπανία θεωρήσει πως πρέπει να ζητήσει ένα σχέδιο, δεν

υπάρχει λόγος να της επιβληθούν όροι που θα προσέθεταν κι άλλη λιτότητα στη λιτότητα, τη στιγμή που η Ισπανία κάνει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες”, δήωλσε ο Ολάντ.

«Η Ισπανία και μόνον αυτή είναι που αποφασίζει αν θα ζητήσει ή όχι ένα σχέδιο και ασφαλώς για τη στιγμή που θα αποφασίσει να το κάνει», δήλωσε .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ισπανική περίπτωση δεν αναφέρθηκε καθόλου στις Βρυξέλλες και ίσως το θέμα της Ισπανία συζητηθεί στο Eurogroup , όπου αναμένεται να γίνει στις 12 Νοεμβρίου».

σχετικά άρθραΣτην ΕΚΤ η «άμεση εποπτεία» των τραπεζών σύμφωνα με το προσχέδιο της Συνόδου ΚορυφήςHollande: Οριστική λύση για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτουςRoubini: Στο 50% οι πιθανότητες GrexitΚέρδισε στο debate ο ΟμπάμαCelebrity Net Worth: Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην ιστορίαΜικρά κέρδη για το αργόΣτο σκαμνί η Google για μονοπωλιακές τακτικέςΚέρδη για την Goldman SachsΠαραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός του Καναδά για εμπλοκή του σε διαφθοράΠαραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup
Keywords
Τυχαία Θέματα