ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ από 0,5% έως 3% – Μάχη για την είσοδο στη Βουλή

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 0,5% έως 3% έναντι της ΝΔ καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν πριν την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Μία δημοσκόπηση της εταιρείας

Metrisi, δείχνει μπροστά τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με 1,4%

Για την τρίτη θέση προβάδισμα φαίνεται πως έχει η Χρυσή Αυγή, ωστόσο ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι ακολουθούν από κοντά.

Μάχη για να μπουν στη Βουλή θα δώσουν Λαφαζάνης, Καμμένος, Λεβέντης.

Σε κάθε περίπτωση οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό της αποχής και οι νέοι, είναι οι τρεις καταλύτες που αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα.

—– Προβάδισμα 2,5% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της GPO, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,5%, ενώ η ΝΔ έρχεται δεύτερη με ποσοστό 26%.

Mάχη στήθος με στήθος δίνουν για την τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,1% και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 6%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%.

Οριακά την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η Ένωση Κεντρώων, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12%.

—- Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ, καταγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων. Ειδικότερα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31%, η ΝΔ 28,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 4,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 2%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, η ΛΑΕ 3%, η Ένωση Κεντρώων 3%, άλλο 3%, ΔΞ/ΔΑ 8,5%

—– Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ διευρύνεται στις τρεις μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα Η Αυγή.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33%, έναντι 30% της ΝΔ, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας ισοψηφούσαν με 31%.

Ανατροπή έχουμε, όμως, και όσον αφορά την τρίτη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ με 8% προσπερνάει τη Χρυσή Αυγή που έχει 7%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5%, το Ποτάμι με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%, ενώ ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων με 2,5% μένουν εκτός Βουλής και η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%.

Τέλος, με βάση αυτά τα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 139 έδρες, η Ν.Δ. 81, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 22, η Χρυσή Αυγή 19, το ΚΚΕ 18, το Ποτάμι 12 και η Λαϊκή Ενότητα 9.

—– Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,5% έναντι 24,5% της Ν.Δ., ενώ η Χρυσή Αυγή ακολουθεί στην τρίτη θέση με 7%.

Το ΚΚΕ έπεται με 5,5%, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν στο 5% ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3,5%.

ΑΝΕΛ και Λαϊκή Ενότητα εξασφαλίζουν αμφότερες το 2,5% της πρόθεσης ψήφου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 59% ενώ της Ν.Δ. στο 83%.
Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 15 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 28% και η Ν.Δ. 24%.

—– Οριακό προβάδισμα της τάξης του 0,5% διασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,5% έναντι 24% της ΝΔ, με την Χρυσή Αυγή να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 5,4%.
Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,7% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,6% και το Ποτάμι 4,5%.

Λαϊκή Ενότητα (2,6%), Ένωση Κεντρώων (2,4%) και ΑΝΕΛ (2,3%) φαίνεται πως μένουν εκτός Βουλής, καθώς αδυνατούν να εξασφαλίσουν ποσοστό 3%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31,7% , η ΝΔ με 31,2% , το Ποτάμι με 7,1% , το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6% , το Ποτάμι με 5,8% , η Λαϊκή Ενότητα με 3,4% , η Ένωση Κεντρώων με 3,1% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

—— Προβάδισμα της τάξης του 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Rass.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,2% έναντι 27,5% της Ν.Δ. Η Χρυσή Αυγή ακολουθεί με 6,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6% , το ΚΚΕ 5,4% , το Ποτάμι 4,1% , η Λαϊκή Ενότητα με 3% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.

Οι ΑΝΕΛ εξασφαλίζουν το 2,5% της πρόθεσης ψήφου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,3%.
Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 57,2% ενώ της Ν.Δ. στο 78,4%.

Η METRISI ΒΛΕΠΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

——-Επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας με 1,4% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου».

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ την ίδια στιγμή ως τρίτο κόμμα παρουσιάζεται η Χρυσή Αυγή με 5,6%.

Ακολουθεί με οριακή διαφορά το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,7%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει ποσοστό 3,2%.

Στην δημοσκόπηση το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων είναι 3,1%, ενώ οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται εκτός Βουλής με 2,7%.

Το ισοζύγιο εισροών-εκροών μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ παραμένει 1:3 υπέρ της Ν.Δ. Από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ποσοστό 5,6% μετακινείται προς τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ αντίστροφα, η Ν.Δ. «παίρνει» ποσοστό 20,9% από τους ΑΝΕΛ, 18,3% από το Ποτάμι, 9,7% από τη Χρυσή Αυγή.

Μεγάλο ποσοστό, πάνω από 11,7% δηλώνουν στην δημοσκόπηση ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν.

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά»

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της Metrisi για τον «Ελεύθερο Τύπο»

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ή ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ, Ή ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ …ΔΑΦΝΙ! ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕΧΡΙ …ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

—–Απόλυτο ντέρμπι και ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pusle για το pontiki.gr όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 28%.

Στη συγκεκριμένη έρευνα η ΧΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν από 6,5%, το Ποτάμι και το ΚΚΕ από 5%, η Λαϊκή Ενότητα 3,5%, η Ένωση Κεντρώων 3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

——-Οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, με διαφορά 0,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά, που κυκλοφορεί την Παρασκευή.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, η ΧΑ 6,7%, το ΚΚΕ 6,2%, το Ποτάμι 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

———–Αντίστροφη εικόνα ως προς τους δύο «μονομάχους» παρουσιάζει γκάλοπ της Alco για το newsit.gr, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,3% της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3%, η ΝΔ 25%, η ΧΑ 6,2%, το ΚΚΕ 5,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το Ποτάμι 4,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,7% και οι ΑΝΕΛ στο όριο του 3%.

—–Ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως του 3,6%, καταγράφει δημοσκόπηση της e-voice για το dikaiologitika.gr.

Στη μέτρηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29%, η ΝΔ 25,4%, η ΧΑ 7,2%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ από 5%, η Λαϊκή Ενότητα 4,2%, οι ΑΝΕΛ 3,1% και η Ένωση Κεντρώων 2,6%.

Αντιθέτως, ισχυρό προβάδισμα στη ΝΔ, της τάξεως του 2%, δίνει στη ΝΔ γκάλοπ της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Στην πρόθεση ψήφουο ΣΥΡΙΖΑ έχει 28%, η ΝΔ 30%, η Χρυσή Αυγή 5%, το Ποτάμι 4,5%, το ΚΚΕ 6%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6% οι ΑΝΕΛ: 2,5%, η Λαϊκή Ενότητα 2,5% και η Ενωση Κεντρώων 4%.

—-Προβάδισμα κατά 2,2% δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση του καθηγητή Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμ. Πανά.
Η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 27,6%.
Η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται τρίτο κόμμα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,7%, ενώ ακολουθούν στην τέταρτη θέση ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ με 5%.
Πολύ κοντά βρίσκεται και το Ποτάμι, συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,9%.
Η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει ποσοστό 4,3%, ενώ το ΚΚΕ 3,9%.
Η Ένωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη πετυχαίνει την είσοδό της στη Βουλή, με ποσοστό 3%, ενώ εκτός βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, συγκεντρώνοντας ποσοστό μόλις 1,6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα