ΟΛΙ ΡΕΝ: Τα δύσκολα πέρασαν – Επιμυκήνεται η δημοσιονομική προσαρμογή

Η Ευρωζώνη θα επιβραδύνει τη διαδικασία μείωσης των δημοσιονομικών της ελλειμμάτων, για να βοηθήσει την τόνωση της ανάπτυξης, δήλωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Στην αρχική φάση της κρίσης ήταν αναγκαίο να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, επειδή αυτή αμφισβητείτο ριζικά από τις δυνάμεις των αγορών. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Χρειαζόταν αποφασιστική δράση», δήλωσε ο κ. Ρεν.

«Τώρα, η αποκατάσταση της

αξιοπιστίας βραχυπρόθεσμα, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μία ηπιότερη διαδρομή δημοσιονομικής προσαρμογής μεσοπρόθεσμα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι τώρα πιο επιθετικές από την Ευρώπη όσον αφορά τη μείωση των ελλειμμάτων.

«Είμαι κάπως εμβρόντητος από την αντίληψη (που υπάρχει) για την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη», συνέχισε ο επίτροπος, αναφέροντας τα στοιχεία για τη μείωση των ελλειμμάτων ως ένδειξη ότι η Ευρώπη έχει λάβει ήδη αποφάσεις για να επιμηκύνει το χρονικό διάστημα μείωσης των ελλειμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα