Ολλανδία: Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια, χωρίς αλκοόλ από τις 20.00, συναθροίσεις στα σπίτια 3 ανθρώπων ανά νοικοκυριό.

“Μερικό lockdown” θα επιβληθεί στην Ολλανδία από την Τετάρτη και για μια περίοδο 2 εβδομάδων ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. “Σήμερα ανακοινώνουμε νέα και ιδιαίτερης βαρύτητας μέτρα και στην πραγματικότητα εισερχόμαστε σε μερικό lockdown, δήλωσε ο Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Θα περιλαμβάνει το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων (με εξαίρεση τις υπηρεσίες παράδοσης

και takeaway), απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ τη νύχτα, μετά τις 20.00 τοπική ώρα, υποχρεωτική χρήση υφασμάτινων μασκών για τους πολίτες 13 ετών και άνω στους εσωτερικούς χώρους.

Επίσης: Οι συναθροίσεις άνω των 30 ανθρώπων απαγορεύονται σε εθνικό επίπεδο, σταματάνε τα ομαδικά αθλήματα για τους πολίτες άνω των 18 ετών, η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών θα περιορίζεται στις απαραίτητες μετακινήσεις μονάχα και οι συναθροίσεις στα σπίτια θα περιορίζονται στους 3 ανθρώπους ανά νοικοκυριό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα αυτή με πληθυσμό 17 εκατομμύρια αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και σήμερα ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ με σχεδόν 7.400 νέες μολύνσεις.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα