Ομηροι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ χιλιάδες ασφαλισμένοι

Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι δε μπορούν να γράψουν τα φάρμακά τους.

Εκτιμάται ότι από την αρχή των κινητοποιήσεων έχουν «χαθεί» περίπου 455.000 ραντεβού ασφαλισμένων με τους γιατρούς του Οργανισμού – περί τις 65.000 ραντεβού στις μονάδες υγείας κλείνονται ημερησίως- ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Μετά τη διακοπή των 633 συμβάσεων ισάριθμων γιατρών στην οποία προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ με απόφασή του τη Δευτέρα, από σήμερα αυξάνεται το μξηνιαίο

πλαφόν των επισκέψεων στους υπόλοιπους 4.300 συμβεβλημένους γιατρούς από 200 επισκέψεις σε 300, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Στην επόμενη φάση αναμένεται, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, αύξηση του αριθμού των συμβεβλημένων ιδιωτών γιατρών με υπογραφή νέων συμβάσεων προκειμένου να καλυφθεί το υγειονομικό κενό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας απηύθυνε χθες για μια ακόμη φορά πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των γιατρών «να προσέλθουν για διάλογο», επιφυλασσόμενος σε διαφορετική περίπτωση να εφαρμόσει «κάθε μέτρο που θα διασφαλίσει την πρόσβαση των ασφαλισμένων στο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας». Μάλιστα, ο υπουργός εμφανίστηκε διατεθειμένος να δώσει κι επιπλέον χρόνο στην κατάθεση της πρότασης της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ – λήγει την ερχόμενη Παρασκευή- για την περίπτωση που οι γιατροί προσέρχονταν στον διάλογο. Από την πλευρά τους, οι γιατροί κατηγορούν τον υπουργό Υγείας ότι «προσκαλεί σε διάλογο με προαποφασισμένα μέτρα», και αρνούνται να συζητήσουν την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού.

Original article: Ομηροι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ χιλιάδες ασφαλισμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα