ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟ DEAL ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ

Η Λευκωσία φέρεται να αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία για μεταβίβαση του δικτύου των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς, απειλώντας με αποσταθεροποίηση την ευρωζώνη. Η απειλή εστιάζεται στο ενδεχόμενο παγώματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα,

αν το Eurogroup επιμένει ότι τα χρέη της Λαϊκής Τράπεζας στον ELA θα πρέπει να τα επωμιστεί η Τράπεζα Κύπρου. Πολλά από τα χρήματα που δανείστηκε η Λαϊκή Τράπεζα από τον ELA είχαν διοχετευθεί στρην Ελληνική αγορά.

Η Λευκωσία θεωρεί ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να αρνείται να βοηθήσει σε αυτή την δύσκολη στιγμή, όταν η Κύπρος βρέθηκε στην κατάσταση που είναι σήμερα λόγω της συναίνεσης της στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Κύκλοι στη Λευκωσία σημείωναν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ο Νίκος Αναστασιάδης έχει δώσει οδηγίες για να παγώσει κάθε κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.

ΤΟ BANKWARS ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12.53 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ:

Ξαφνική εμπλοκή έχει προκύψει με την απορρόφηση των υποκαταστημάτων της τράπεζας Κύπρου και της CPB από την τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, το πρόβλημα αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για τις δύο τράπεζες και στις ξαφνικές αξιώσεις που έχουν προκύψει από την πλευρά της Μεγαλονήσου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της τράπεζας Πειραιώς επιχειρείται να δοθεί λύση μέχρι το απόγευμα. Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει τελική συμφωνία τα εν ελλάδι υποκαταστήματα των δύο τραπεζών θα οδηγηθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο μοντέλο δηλαδή που ακολουθήθηκε για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα