Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση – ΣΑΜΑΡΑΣ: Στόχος η εξάντληση της τετραετίας [ΦΩΤΟ]

[UPD] Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμός θα έχει ορίζοντα 3ετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, προϋπόθεση απαραίτητη για τη σταθερότητα της χώρας, η οποία με τη σειρά της είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.Σταθερότητα σημαίνει καλύτερος συντονισμός στα κόμματα
που στηρίζουν την κυβέρνηση, σημείωσε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προωθεί και πιστεύει όλες τις θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. «Δεν μας τις επιβάλλει κανείς», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.«Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Αλλά υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Mε καθυστέρηση μερικών λεπτών ξεκίνησε, λίγο μετά τις 12:30 η ορκομωσία στο προεδρικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα ορκίστηκαν 27 υπουργοί, υφυπουργοί και αναπληρωτές.

Την πύλη του προεδρικού Μεγάρου πέρασαν οι νεοεισερχόμενοι στην κυβέρνηση αλλά και όσοι άλλαξαν χαρτοφυλάκιο.

Ο μόνος που δεν ορκίστηκε ήταν ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος ο οποίος ειδοποιήθηκε ότι αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό και δεν πρόλαβε να επιστρέψει.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα