ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ: «Αχώριστοι» στην κορυφή – Eνα ντέρμπι που τα είχε όλα

Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, με ένταση και πάθος τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν ανέδειξε νικητή (1-1).

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αισθάνεται κερδισμένος από τη στιγμή που δεν ηττήθηκε και συνεχίζει να διατηρεί το σερί του αλλά και να παραμένει στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι και πιο «διαβασμένοι» στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν με τον

Ίνγκασον αλλά στο δεύτερο ημίχρονο υποχώρησαν κόντρα στην πίεση των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν πολύ καλύτερη στο δεύτερο μισό του ματς, πίεσε και θα μπορούσε να έχει βρει κι άλλα γκολ πέρα από το πέναλτι της ισοφάρισης από τον Βαλμπουενά στο 65’ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 το οποίο συντηρεί την ισοβαθμία στην κορυφή.

Ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στο 48’ που έγινε από τον Καντουρί στον Ποντένσε, ενώ στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε τις μεγάλες ευκαιρίες στο 69’ με τον Σουντανί (κεφαλιά ψαράκι ελάχιστα άουτ)και τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Ζίβκοβιτς στο 79’. Σπουδαία επέμβαση για τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ και στο 87’ σε σουτ του Γκερέρο.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν να… πορεύονται χέρι – χέρι έχοντας 28 βαθμούς μετά από 12 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Δεδομένα η… κουβέντα για το ντέρμπι θα συνεχιστεί, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνει καταγγελίες τόσο για όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα κατά την άφιξη της αποστολής όσο και στο ημίχρονο, για… ντου στα αποδυτήρια. Το σίγουρο είναι πως οι λογαριασμοί έμειναν… ανοικτοί κι η κόντρα των δυο για το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί.

Ο ΠΑΟΚ πλέον επικεντρώνεται στις επόμενες εγχώριες υποχρεώσεις του, που είναι το ματς με την Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο στην Τούμπα ενώ ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό λίγα 24ωρα πριν παίξει… τελικό για την ευρωπαϊκή του συνέχεια με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο στις 11 Δεκεμβρίου.

Μαρτίνς: «Έπρεπε να κερδίσουμε, πικρή η γεύση που μας μένει»

«Είναι πικρή η γεύση που μας μένει, έπρεπε να κερδίσουμε. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε τις ευκαιρίες που θέλαμε και μείναμε πίσω στο σκορ. Από την ισοφάριση και μετά μόνο ο Ολυμπιακός υπήρχε στο γήπεδο. Η ομάδα μας έκανε τα πάντα για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, έβγαλε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν δεν τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν δίπλα στην προσπάθεια μας και μας στήριξε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το αν ήταν ο ΠΑΟΚ όπως τον περίμενε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια έμπειρη ομάδα με καλούς παίκτες και εμφανίστηκε όπως τον περιμέναμε. Περιμέναμε ένα άμεσο παιχνίδι και να μας κλείσει την ανάπτυξη από τα άκρα και αυτό ακριβώς συνέβη».

Φερέιρα: «Έγιναν πράγματα στο Καραϊσκάκης που δεν μου άρεσαν»

«Είχαμε ευκαιρίες για να βγάλουμε καλύτερες αντεπιθέσεις το παιχνίδι και να δημιουργήσουμε καλές φάσεις, αλλά το κάναμε μία μόνο φορά με τον Πέλκα. Όπως είπα και πριν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, αλλά κυρίως στη δική μου ομάδα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ομάδα του Ολυμπιακού είναι πολύ δυνατή στις πλαγιοκοπήσεις, με τον Ποντένσε. Για εμάς, η στρατηγική μας, ήταν να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι που κάνει ο Ολυμπιακός από τα πλάγια. Οι αλλαγές έγιναν για τακτικούς λόγους και όχι για τις κάρτες. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλά, είχαμε το γκολ και ήταν φυσιολογικό να ψάξει ο αντίπαλος το γκολ και να πιέσει.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα αν είδατε και τις τοποθετήσεις των δύο πλάγιων του Ολυμπιακού, που μετά το γκολ ανέβηκαν πολυ ψηλά. Μέχρι τη φάση του πέναλτι, είχαμε κρατήσει αρκετά μακριά από τα καρέ μας τον Ολυμπιακό. Μετά τη φάση του πέναλτι, ήταν φυσιολογικό να πιέσει ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός, ήταν θέμα και της ποιότητας του αντιπάλου. Δώσαμε μέτρα στον αντίπαλο, αλλά αμυνθήκαμε καλά γενικά και καταφέραμε και πήραμε τον βαθμό».

Για τον Ισπανό ρέφερι και τους βοηθούς του: «Οι διαιτητές έκαναν μία πολύ καλή δουλειά. Βλέπω γενικά, ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες για πολλά φάουλ. Εμένα μου αρέσει το παιχνίδι να τρέχει. Κατά την άποψη μου, έδειξε προσωπικότητα και έκανε ένα καλό παιχνίδι ο Ολυμπιακός».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: «Κατά πρώτο λόγο, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής, τον οποίο θαυμάζω. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Δεν πρόκειται για μία κόντρα Φερέιρα-Μαρτίνς, ήταν ένας αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που τυχαίνει να έχουν δύο Πορτογάλους προπονητές. Δεν υπήρχε καμία έχθρα μεταξύ μας, μιλήσαμε και πριν και μετά από το παιχνίδι».

Για τις επιλογές που είχε ο ίδιος σήμερα: «Αν κοιτάξετε τους παίκτες που είχαμε σήμερα, θα δείτε ότι υπήρχαν στον πάγκο παίκτες που αποτελούσαν βασικά γρανάζια της περσινής ομάδας. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα απόδοση στους αγώνες και στις προπονήσεις. Και ο Ίνγκασον και ο Ζίβκοβιτς έχουν κερδίσει τη θέση τους, αλλά έχουν βοηθηθεί και από αυτούς που είναι τώρα ατον πάγκο. Ξέρουν όλοι ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και υπάρχουν παίκτες που είναι έτοιμοι να πάρουν αυτή την ευκαιρία που θέλουν».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την ισοπαλία: «Εμείς παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε, οπότε ευχαριστημένος δεν είμαι. Βλέποντας το παιχνίδι και το πως εξελίχθηκε, θεωρώ ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη: «Εγώ τα πάω καλά με όλους τους ανθρώπους και θα σας πω κάτι που ίσως μου κοστίσει. Ο Ολυμπιακός χωρίς τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Ολυμπιακό, μπορεί να μην ήταν ίδιοι. Αν θέλουμε όλοι να βελτιωθούμε και να μεγαλώσουμε κι εγώ ήρθα στην Ελλάδα, για να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι, θέλω να σας πω ότι μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος πίεσε και ώθησε την ομάδα του, το γήπεδο ήταν καλό. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την άφιξη μας στο γήπεδο. Όταν ήρθαμε εδώ, έγιναν πράγματα που δεν μου άρεσαν. Η Τότεναμ δεν νομίζω ότι χρειάστηκε να βγει από το λεωφορείο της τόσο μακριά για να διανύσει αυτή την απόσταση, μέχρι τα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός έχει μία καλή ομάδα και μέσα στο γήπεδο, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα, δεν τα χρειάζεται όλα αυτά»

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (60’ Καμαρά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (41’ Σουντανί), Βαλμπουενά (65’ λ.τρ. Γκερέρο), Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (66’ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ (81’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ)

Keywords
Τυχαία Θέματα