Ουκρανία: Βίντεο από την ανατίναξη ρωσικού πλοίου στην Κριμαία – Νεκρό και τραυματίες επιβεβαιώνει η Μόσχα

«Στις 26 Δεκεμβρίου, γύρω στις 02:30 π.μ., οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν με πυραύλους κρουζ στο μεγάλο αποβατικό ‘Novocherkassk’ του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή Φεοντόσια», ανακοίνωσε το Κίεβο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την επίθεση με απολογισμό ένα νεκρό και δύο τραυματίες, όπως ανακοινώθηκε.

The landing ship “Novocherkassk” burned out in Crimea

The Russian Defense Ministry has admitted that their landing ship

was “damaged.” They write that it allegedly repelled a strike of the AFU’s air guided missiles. And even shot down Ukrainian airplanes.

Meanwhile, Gauleiter… pic.twitter.com/diWTyMr3wT

— NEXTA (@nexta_tv) December 26, 2023

Τα συστήματα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 13 από τα 19 drones που εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της «Δημοκρατίας της Κριμαίας», ανέφερε νωρίτερα μέσω Telegram ότι «έγινε επίθεση του εχθρού στον τομέα» όπου βρίσκεται η Φεοντόσια, προσθέτοντας πως «η περιοχή του λιμανιού αποκλείστηκε», «οι εκρήξεις έχουν σταματήσει» και «η πυρκαγιά (που προκάλεσαν) οριοθετήθηκε».

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται επιτόπου» και «κάτοικοι παρακείμενων κατοικιών θα απομακρυνθούν εσπευσμένα» από την περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Αξιόνοφ περί τις 04:15 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 03:15 ώρα Ελλάδας), μια ώρα και πλέον μετά την επίθεση.

Η Ουκρανία εξαπολύει συχνά πλήγματα στην Κριμαία, βάζοντας στο στόχαστρο ειδικά τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Τον Απρίλιο του 2022, το Κίεβο ανακοίνωνε πως βύθισε το καταδρομικό Μασκβά, τη ναυαρχίδα του στόλου.

Keywords
Αναζητήσεις
oukrania-vinteo-apo-tin-anatinaxi-rosikou-ploiou-stin-krimaia--nekro-kai-travmaties-epivevaionei-i-moscha.htm
Τυχαία Θέματα