ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Ξεκινούν κανονικά αύριο με τη νεολληνική γλώσσα – Όλο το πρόγραμμα

UPD: Με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας αρχίζουν αύριο, νωρίς το πρωί, οι πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά και μετά την απόφαση των καθηγητών να μην απεργήσουν μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Εξετάσεων

Η απεργία των καθηγητών μέσα στις εξετάσεις θα “κοπεί”, όχι από την επιστράτευση, αλλά … από τους ίδιους! Ένταση επικράτησε στη γενική συνέλευση των Προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), η οποία διήρκησε περισσότερο από 12 ώρες, όταν αργά το βράδυ της Τετάρτης τέθηκε το ερώτημα για το εάν υπάρχουν ή όχι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν απεργιακές αποφάσεις.

Πενήντα επτά ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία και εννέα ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η διοίκηση της ΟΛΜΕ και θα επανεξετάσει την κατάσταση. Ωστόσο φαίνεται πως δεν θα επιμείνει στην αρχική πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Για μία ακόμα φορά οι ακραίες φωνές συνδικαλιστών παρασύρουν ένα σοβαρό κλάδο εργαζομένων σε …ρεζίλεμα, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την κοινωνία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών εισηγήθηκε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) οι οποίοι συζητούν για το θέμα σε μαραθώνια συνεδρίαση. Οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, την ώρα που οι καθηγητές ζητούν τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των κλάδων των εργαζομένων ώστε την Παρασκευή, που αρχίζουν οι εξετάσεις, να κηρυχθεί 24ωρη γενικότερη απεργία, αντιδρώντας έτσι και στην επιστράτευση.

«Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους» δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, προσθέτοντας πως «ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών».

Η ΓΣΕΕ “ΑΔΕΙΑΖΕΙ” ΤΗΝ ΟΛΜΕ

Τη συμπαράστασή της στην ΟΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, εκφράζει η ΓΣΕΕ, ωστόσο δεν προτίθεται να κηρύξει 24ωρη κινητοποίηση για την Παρασκευή, όπως ζητά η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ.

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Επαναδιατύπωση του ερωτήματος για απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα καταθέσει στην ΑΔΕΔΥ η ΟΛΜΕ, ύστερα από ψήφιση σχετικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ .Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ αφορά την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου (ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών) και πενθήμερης απεργίας από τις 20 έως τις 24 Μαΐου.Εξάλλου, την άρνηση της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή της για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή καταγγέλλει εκ νέου η ΟΛΜΕ. Όπως αναφέρει, η άρνηση αυτή «αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας».

Υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις ψήφισαν χθες οι καθηγητές στις συνελεύσεις των περισσότερων ΕΛΜΕ της χώρας.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, κατά τις χθεσινές ψηφοφορίες στις κατά τόπους ενώσεις, σε σύνολο 88.000 εκπαιδευτικών πανελλαδικά ψήφισαν μόλις 11.000.

Συμπόρευση με την ΟΛΜΕ αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία

«Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ακόμη δείγμα αυταρχισμού, μια ακόμη επίθεση στο κοινωνικό κράτος που οικοδομήθηκε με αγώνες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια». Αυτό επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), σχετικά με την επιστράτευση των καθηγητών της ΟΛΜΕ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΔΟΕ, «μπροστά σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στην εκπαίδευση, δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιλαμβανόμενη πως η επίθεση που εξελίσσεται και, προσωρινά, δεν στοχοποιεί το χώρο της Πρωτοβάθμιας, είναι επίθεση που, σε κάθε περίπτωση, την αφορά».

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της ΔΟΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομοφώνως τη «συμπόρευση με την ΟΛΜΕ και κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για “σπάσιμο” της επιστράτευσης στην πράξη».

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται πως η «προληπτική επίταξη» των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες «φορτώνονται» οι χιλιάδες μαθητές, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Και συμπληρώνει: «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το έσχατο μέτρο της επίταξης και τον υπουργό Παιδείας να καλέσει σε διάλογο το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. H ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία, αντί για διάλογο, επιδεικνύει εθισμό στο μέτρο των επιτάξεων, έχει προκηρύξει για αύριο (Πέμπτη, 16/5/2013) τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα. Η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με “θύματα” τα παιδιά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα