Δεκαετές ομόλογο: Πήραμε 2,5 δισ με επιτόκιο 3,9% – Ισχυρή η ζήτηση

12:27 5/3/2019 - Πηγή: BankWars

(UPD) 2,5 δισ. ευρώ άντλησε η Ελλάδα με την σημερινή έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,9%, και το κουπόνι στο 3,875%

Κλείνοντας το βιβλίο προσφορών που άνοιξε σήμερα το πρωί, το ύψος της ζήτησης έφτασε στα επίπεδα των 11,8 δισ. ευρώ. Ξεπέρασε δηλαδή, τα περίπου 10 δισ., όπου έφτασαν οι προσφορές για την

αμέσως προηγούμενη ελληνική έκδοση του 5ετούς.

Στο αρχικό guidance το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,125% αλλά τελικά έκλεισε πολύ χαμηλότερα και στο 3,90%.

Το βιβλίο προσφορών στην ευρωπαϊκή αγορά έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες στις 11:30 ώρα Λονδίνου (13:30 ώρα Ελλάδας), ενώ το βιβλίο προσφορών για την αγορά των ΗΠΑ, στις 13:00 ώρα Λονδίνου (15:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το 10ετές ομόλογο έχει ημερομηνία διακανονισμού στις 12 Μαρτίου, λήξη στις 12 Μαρτίου 2029 και υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο, ενώ όπως έγινε γνωστό από χθες, ανάδοχοι της έκδοσης ορίστηκαν οι BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan.

(UPD) Ξεπέρασαν τα 11,3 δισ. ευρώ οι προσφορές των επενδυτών για το νέο δεκαετές ομόλογο σύμφωνα με πληροφορίες και η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,9%

Νωρίτερα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών το Ελληνικό Δημόσιο είχε ενημερώσει ότι οι προσφορές ξεπερνούσαν τα 10 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών για την νεα έκδοση του 10ετους ομολόγου άνοιξε σήμερα το πρωί. Οι πρώτες ενδείξεις ανέφεραν ότι η απόδοση του νέου δεκαετούς ομολόγου θα κυμαίνεται μεταξύ 3,9% και 4%.

(UPD) Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την έκδοση του 10ετους ομολόγου με αποτέλεσμα το εύρος επιτοκίου να μειωθεί ήδη από τις πρώτες ώρες της διαδικασίας.

Tο βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο άνοιξε το πρωί και η αρχική τιμολόγηση ήταν στο 4,125%.

Ηδη όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν καθώς η ζήτηση υπερβαίνει ήδη τα 10 δισ. ευρώ. Ετσι δόθηκε νέο εύρος επιτοκίου αυτή τη φορά στο 3,9%-4%.

Στόχος είναι να αντληθεί ποσό περί τα 2-2,5 δισεκατομμύρια ευρώ

Το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στην πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου έπειτα από εννέα χρόνια, σε μια προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει την ισχυρή βελτίωση του κλίματος που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία καθώς και τη διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, στην οποία προχώρησε η οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, ανάδοχοι της έκδοσης είναι τρεις αμερικανικές τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές, οι Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, BNP Paribas, Credit Suisse και HSBC.

Ελληνικό 10ετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών – Στο 4,125% η αρχική απόδοση

Keywords
Τυχαία Θέματα