Πάνος Καμμένος: Θα πληρώνει 500 ευρώ κάθε φορά που θα λέει “λαμόγιο” τον Αντρίκο Παπανδρέου!

18:31 4/6/2013 - Πηγή: BankWars

Για τη συκοφαντική δυσφήμιση του Αντρίκου Παπανδρέου καταδίκασε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και τον καλεί να καταβάλλει το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ, ενώ για κάθε φορά που θα αναφέρεται στο όνομά του θα πληρώνει επιπλέον 500 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση απορρίφθηκε η πρώτη αγωγή κατά του κ.Καμμένου,

και επιβλήθηκαν σε βάρος του κ.Παπανδρέου δικαστικά έξοδα ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ αποδέχθηκε εν μέρει την δεύτερη αγωγή του, και υποχρέωσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταβάλλει το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ, για «ανάρμοστους χαρακτηρισμούς» σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο το ποσό αυτό επιβλήθηκε για τους χαρακτηρισμούς «λαμόγιο» και «θα δικάσουμε κάτω από το σπίτι» που έγραψε στο διαδίκτυο, ενώ απειλείται με πρόστιμο 500 ευρώ κάθε φορά που θα τους επαναλαμβάνει δημόσια. Ο ίδιος είπε μάλιστα, ότι μια φορά το μήνα θα καλεί τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου και θα αποκαλεί τον κ. Παπανδρέου με έναν από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και θα πληρώνει 500 ευρώ.

Ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ διεκδικώντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου για εμπλοκή του κ. Παπανδρέου στα ασφάλιστρα ασφάλιστρα κινδύνου ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας (CDS).

Ο Πάνος Καμμένος είχε μιλήσει για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Αντρίκος Παπανδρέου σε επενδυτική εταιρία που αγόρασε CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης, αναμένοντας την εκτίναξη των spreads.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του απέρριψε στο σύνολό τους και τις δυο αγωγές του κ. Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Πάνου Καμμένου, δεχόμενο ως αληθείς τις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου για την συμμετοχή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικές εταιρείες διεθνών funds που πόνταραν υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας κάνοντας μάλιστα λόγο και για εσωτερική πληροφόρηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από συνεργάτες του αδελφού του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που μετείχαν στις ίδιες εταιρείες με τον τελευταίο». Για το λόγο αυτό ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πολιτικά δικαιωμένος δηλώνει ο Π. Καμμένος

Πολιτική δικαίωση για τον ίδιο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στην δικαστική διαμάχη του με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου σχετικά με τα CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο κ. Καμμένος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, παρουσία του βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου και των νομικών του συμβούλων κκ Τζούλη, και Γιολδασέα, χαρακτήρισε πολύ σημαντική ημέρα για τον ίδιο και τον αγώνα που ξεκίνησε «μετά την ένταξη της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης και στην τρόικα, κάτι που έγινε με δόλο από τον Γιώργο Παπανδρέου» όπως είπε.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πολιτικά δικαιωμένος γιατί όπως είπε, ξεκίνησε την έρευνα πριν από λίγα χρόνια «με εντολή του σημερινού πρωθυπουργού» τον οποίο κατηγόρησε ότι «σήμερα ανέκρουσε πρύμναν».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα την πρόχειρη απόφαση και όχι την καθαρογραφημένη για να προλάβει, όπως είπε, στρεβλώσεις στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δικαιοσύνη «δέχεται τους ισχυρισμούς ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου λειτούργησε ως brooker των τοκογλύφων».

Υποστήριξε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε εμπλακεί σε εταιρεία στην Ελβετία με συνεταίρους δύο ανθρώπους που ήταν υπό έρευνα από τη Δικαιοσύνη είτε τώρα είτε στο παρελθόν, και ανέφερε το όνομα του κ. Μαργέλου για τον οποίο είπε ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης ανοίγει το δρόμο για ποινική διερεύνηση της υπόθεσης «που πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη εκείνων που ‘έστησαν’ ως κοινοί μαφιόζοι την πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε επίσης ότι «η απόφαση δείχνει ότι υπάρχουν έντιμοι δικαστές» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα συνεχιστεί η ποινική έρευνα».

Aντρίκος Παπανδρέου: Κατέπεσαν οι κατηγορίες Καμμένου

«Κατέπεσαν οι σε βάρος μου και της οικογένειάς μου συκοφαντίες για CDS, κερδοσκοπικά παιχνίδια και άλλα μυθεύματα του κυρίου Καμμένου». Αυτό δήλωσε ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου επί της αγωγής που έχει υποβάλει ο ίδιος σε βάρος Πάνου Καμμένου, για όσα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ περί εμπλοκής του σε αγοραπωλησίες ασφάλιστρων κινδύνου (CDS) ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.

Σύμφωνα, δε, με κύκλους του κ. Παπανδρέου, «Η ουσία της αγωγής του Αντρέα Παπανδρέου κατά του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, έγινε δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο τελευταίος καταδικάστηκε για εξύβριση και απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον του πρώτου, για δηλώσεις που «δεν προσιδιάζουν με εκείνον τον λόγο που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μία ευνομούμενη πολιτεία» όπου «με κανένα τρόπο δεν μπορεί να είναι ανεκτό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε».

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι «με την απόφαση το δικαστήριο απεδέχθη ότι, οι δηλώσεις του κ. Καμμένου εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, είχαν σκοπό την εξύβρισή του, έτρωσαν την τιμή και την υπόληψή του, προσέβαλαν την προσωπικότητά του παράνομα και υπαίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις περιείχαν σαφείς απειλές με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που θα μπορούσαν από κάποιους να εκληφθούν και ως πρόσκληση βιαιοπραγιών».

Επισημαίνουν τέλος ότι στη σελίδα 29 της απόφασης,

Keywords
Τυχαία Θέματα