Παραστάσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών για τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους από φωτοβολίδα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα αστυνομικοί τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλα σημεία της χώρας, έπειτα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους στη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα βόλεϊ στο Ρέντη την περασμένη εβδομάδα.

Στην πρωτεύουσα, οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κρατώντας πανό που ανέφεραν «Ως εδώ» και ζητώντας να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα οπαδικής βίας.

Στη

Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Εκεί, εψάλη παράκληση για τον τραυματία αστυνομικό, στο εκκλησάκι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου, χοροστατούντος του πατέρα Αθηναγόρα.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγονται έως τον Φεβρουάριο οι αγώνες της Super League κεκλεισμένων των θυρών. Εκφράζοντας δε την απαίτηση, όπως είπε, των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών, ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε υποθέσεις οπαδικής βίας. «Να μη μετατρέπονται οι ποινές σε χρηματικές και να εκτίονται στο σύνολό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας τις ευχές των συναδέλφων του στον 31χρονο για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν αστυνομικοί και στην έδρα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Keywords
Αναζητήσεις
parastaseis-diamartyrias-astynomikon-gia-ton-sovaro-travmatismo-tou-synadelfou-tous-apo-fotovolida.htm
Τυχαία Θέματα