Παραβίαση του Συντάγματος οι έρευνες ΣΔΟΕ σε σπίτια, λένε οι συνταγματολόγοι

‘Ενας ένας βγαίνουν οι συνταγματολόγοι και μιλούν για αντισυνταγματικότητα των ερευνών του ΣΔΟΕ στα σπίτια. Εναντίον των ερευνών χωρίς εισαγγελική εντολή και το ΠΑΣΟΚ.

Κασιμάτης: Παραβιάζουν το Συνταγμα οι έρευνες στο σπίτι

«Είναι παραβίαση του Συντάγματος να μπαίνουν οι εφοριακοί στο σπίτι σου, χωρίς δικαστικό λειτουργό, δήλωσε

ο Συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης, στον Real Fm.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κασιμάτης, επισήμανε ότι οι παραβιάσεις του Συντάγματος και η μη τήρηση της νομιμότητας είναι καθημερινό φαινόμενο και συμπλήρωσε ότι είναι πρωτόγνωροι οι τρόποι με τους οποίους γίνεται αυτή η παραβίαση, στον πολιτισμό της Ευρώπης.

Παράλληλα, ο καθηγητής, ανέφερε ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης σε αυτό το φαινόμενο είναι οι προσφυγές στα Δικαστήρια, ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σημειώνοντας ότι αυτές οι συνεχόμενες προσφυγές, αρχικά πιέζουν τους δικαστικούς λειτουργούς και ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη και την τρόικα ότι αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν.

Χρυσόγονος: Δεν θα άνοιγα αν δεν υπήρχε δικαστικός λειτουργός

Η κατοικία και ο επαγγελματικός χώρος δεν διαφοροποιούνται συνταγματικά εξήγησε ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος που εξήγησε μιλώντας στον RealFm 97,8 για τους ελέγχους σε σπίτια από την εφορία ότι «έρευνα μπορεί να διενεργηθεί με την παρουσία μόνο δικαστικού εκπροσώπου και εντάλματος».

Όπως είπε κατηγορηματικά ο ίδιος αν όλα αυτά τα δεδομένα δεν υπήρχαν δεν θα άνοιγε την πόρτα του.

Τριαντάφυλλος: Είναι θέμα συνταγματικό οι κατ’ οίκον έρευνες

«Είναι μια ακραία κατάσταση, είναι θέμα συνταγματικό και τήρησης της νομιμότητας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, αναφερόμενος στις κατ’ οίκον έρευνες από την εφορία, μιλώντας στον Real Fm 97.8.

Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν μπορεί να μπαίνει ο εφοριακός στο σπίτι του φορολογούμενου χωρίς εισαγγελική εντολή, ενώ πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μπορεί να διαφωνούν ορισμένες φορές για την κυβερνητική πολιτική, πάντα «βρίσκεται μια κοινή συνισταμένη».

Keywords
Τυχαία Θέματα