Πάρις Μπίλλιας- Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κ. Μακεδονίας: Ξανά υποψήφιος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Υποψήφιος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι ξανά ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κ. Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας.

Ως αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων και ως μηχανικός είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε την αναβάθμιση της καθημερινότητας μέσω της ανάπτυξης των υποδομών. Έτσι δημιουργούμε μία περιοχή πιο ελκυστική σε επενδύσεις, πιο φιλική στο περιβάλλον και με υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Το έμπρακτο ενδιαφέρον και η τεχνογνωσία μας αποδεικνύεται από το πλέγμα έργων που έχουμε υλοποιήσει, δρομολογήσει

ή μελετήσει τα τελευταία χρόνια τονίζει ο ο κ. Μπίλλιας.

Ο ίδιος μας συστήνεται:

Από μικρό παιδί με χαρακτήριζε η διάθεση για προσφορά και δημιουργία. Γεννήθηκα στη Μονεμβάσια το 1967. Η επιλογή μου να σπουδάσω Πολιτικός Μηχανικός με οδήγησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εκπληρώνοντας ένα από τα παιδικά όνειρα, βρίσκοντας παράλληλα διέξοδο στη δημιουργική μου διάθεση. 

Έκτοτε για τέσσερις δεκαετίες ζω και αναπνέω τον αέρα της Θεσσαλονίκης μας, υπηρετώντας την με συνέπεια και αγάπη.

Για πολλά χρόνια, εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Από το 2002 έως σήμερα είμαι συνιδρυτής και τα τελευταία χρόνια πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τεχνικής εταιρείας.

Έχω εκπονήσει, επιβλέψει και συντονίσει δεκάδες σύνθετα οικοδομικά και τεχνικά έργα πολιτικού μηχανικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημοσίου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, ασχολήθηκα με τα κοινά, ξεκινώντας ως εκλεγμένος πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης το 1999. Στη συνέχεια συμμετείχα στη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τμήμα  Κεντρικής Μακεδονίας για επτά χρόνια, όπου το 2014 εκλέχθηκα πρόεδρος και παρέμεινα σε αυτήν τη θέση έως το 2019.

Ως μέλος ομάδων εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ  έχω εκπονήσει σημαντικό αριθμό μελετών, που αφορούν την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ΠΚΜ όπως, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Στις εκλογές του 2019, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, μεταφέροντας τη γνώση και την εμπειρία μου για τα έργα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, με την “Αλληλεγγύη” του Απόστολου Τζιτζικώστα. Από την πρώτη στιγμή με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, τοποθετώντας με στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων. Στην πρώτη μου θητεία οι δεσμεύσεις μας έγιναν έργο, έχοντας ξεκινήσει, μελετήσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση για δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα.

Και συνεχίζουμε με πλάνο και δουλειά!

Πέρα από τα παραπάνω έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε οργανισμούς όπως:

Ερευνητικό  Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών  (ΙΤΣΑΚ), 2009 -2011.Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ), 2014 –2021.  Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, 2017 έως  σήμερα Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ, 2018 – 2019.

Όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να τον περνάω με φίλους παρακολουθώντας μπάσκετ ή ποδόσφαιρο και παίζοντας σκάκι. 

Είμαι παντρεμένος με την οδοντίατρο Νίκη Πουλαδή και έχουμε μια κόρη την Βενετία.

Keywords
Αναζητήσεις
paris-billias--antiperifereiarchis-ypodomon-kai-diktyon-k-makedonias--xana-ypopsifios-me-ton-apostolo-tzitzikosta.htm
Τυχαία Θέματα