ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Απόλυτη επιτυχία στην ΑΜΚ – Πάνω από 1 δισ. τα ιδιωτικά κεφάλαια

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται σήμερα η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς καθώς η τράπεζα συγκεντρώνει ιδιωτικά κεφάλαια που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, και μπορεί να φθάσουν ως και τα 1,28 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς υπερκαλύπτει έτσι το απαιτούμενο 10% προκειμένου η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου συνολικού

ύψους 7,33 δισ. ευρώ διατηρώντας τον ιδιωτικό χαρακτήρα της τράπεζας.

Η BCP κάλυψε, όπως δεσμεύτηκε, το σύνολό της την ιδιωτικής τοποθέτησης, ύψους 400 εκατ. ευρώ, η Societe Generale έβαλε από την πλευρά της 170 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ ενώ ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ η συμμετοχή ξένων χαρτοφυλακίων.

Ιδιαίτερα υψηλό το ενδιαφέρον των ξένων στην ΑΜΚ καθώς μόνο για το σκέλος της ιδιωτικής τοποθέτησης για αδιάθετες μετοχές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συνολική προσφορά κεφαλαίων ύψους 1,7 δισ. ευρώ και τελικώς αντλήθηκαν 500 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της άσκησης των δικαιωμάτων, σήμερα το απόγευμα, με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκληρώνεται η τελευταία πράξη της ανακεφαλαιοποιησης των συστημικών τραπεζών. Σε ιδιωτικά χέρια μένουν λοιπόν Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς που κατάφεραν να καλύψουν το 10% με ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ η Eurobank ανακεφαλαιοποιηθηκε πλήρως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα