Πιο ακριβό κατά δέκα λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης από τη νέα χρονιά

Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για όσους καταναλωτές δεν έχουν σπεύσει ακόμη να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς από την αλλαγή της χρονιάς μειώνεται η κρατική επιδότηση στην αντλία κατά 10 λεπτά, ενώ η τιμή του μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο αν δεν συνεχιστεί η παράλληλη επιδότηση από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας.

Σήμερα και μέχρι το τέλος

της χρονιάς η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο. Όμως, από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η επιδότηση θα μειωθεί κατά 10 λεπτά στα 0,15 ευρώ ανά λίτρο.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για «καπέλο» από τον Ιανουάριο του 2023 κατά 10 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή από 1,12 ευρώ το λίτρο που είναι η μέση τιμή του πετρελαίου σήμερα, αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1,22 ευρώ το λίτρο, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.

Παράλληλα, όμως, συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης έως τις 13 Ιανουαρίου μετά την τελευταία παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 1.170.000 και ήδη έχουν μοιραστεί επιδόματα συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρ  ενώ άλλα τόσα μπορούν να διατεθούν μέσα στο επόμενο έτος ανάλογα με τις αγορές καυσίμων!

Η επόμενη πληρωμή επιδομάτων θέρμανσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα