Π.Καμμένος: “Το λάδι της κυβέρνησης έχει τελειώσει”

«Αυτή η πλειοψηφία δημιουργήθηκε με ψεύτικες υποσχέσεις. Οι δύο υπεύθυνοι, οι Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος, αποτελούν και προσωπικό πρόβλημα. Δεσμεύθηκαν με προσωπικές επιστολές» ότι θα εφαρμόσουν τα μνημόνια και θα πάρουν όλα τα μέτρα που θα τους ζητηθούν, τόνισε ο Π. Καμμένος.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παντελώς» είπε και σημείωσε ότι το «λάδι

της έχει τελειώσει».

«Ψήφο εμπιστοσύνης καλείστε να δώσετε στους διεθνείς τραπεζίτες θα τους δώσετε το δικαίωμα να σας πάρουν τα σπίτια» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απαγοήτευσή του για το γεγονός ότι ο υφυπουργός Άμυνας πήρε πίσω τις δηλώσεις του νωρίτερα περί υπερσυγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια. «Τον μάλωσαν» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε ότι η Ν.Δ. εφαρμόζει την πολιτική Σημίτη όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική. Ο υφυπουργός Θ. Δαβάκης είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας. Ωστόσο λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι αυτά που είπε αναφέρονταν στο παρελθόν και πως η ένταση στο Αιγαίο έχει πέσει.Υποστήριξε ακόμη ότι και με λιγότερους από 151 βουλευτές,η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Εκτίμησε ότι «πιθανώς να βρούμε και άλλα σενάρια από σήμερα το βράδυ π.χ. για αλλαγή πρωθυπουργού», χωρίς όμως να αλλάζει η μνημονιακή πολιτική. «Δεν πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά για ψήφο εμπιστοσύνης στους δανειστές και τους τραπεζίτες», τόνισε.

Αναφέρθηκε στο θέμα των υποβρυχίων δηλώνοντας ότι οι 18 ψήφοι των Βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή «είναι εδώ». Υποστήριξε ότι υπάρχει σκάνδαλο, αφού με τροπολογία σταμάτησε η έρευνα του ΣΔΟΕ, που συνεχίζεται και σήμερα. Για τα εθνικά θέματα είπε ότι αρχίζει να εφαρμόζεται «πολιτική Ρόντου, της κυβέρνησης Σημίτη».
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε έμφαση στο περιεχόμενο της ψήφου εμπιστοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται να απαντήσει αν θα επικυρώσει την απόφαση των συγκυβερνώντων να συγκαλύπτουν ο ένας τον άλλο είτε σε υποθέσεις με τα εξοπλιστικά είτε σε σχέση με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για μία και μόνη εξεταστική που θα αφορά το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο». Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ακόμη ότι «με σημερινή εγκύκλιο του ΓΕΣ βλέπουμε ότι οι απόστρατοι θα έχουν λιγότερα μερίσματα».
Στο στόχαστρο του Π. Καμμένου βρέθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας για τον οποίο είπε ότι ως στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη έκλεισε την Ιονική Τράπεζα.

Original article: Π.Καμμένος: “Το λάδι της κυβέρνησης έχει τελειώσει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα