ΠΛΑΙΣΙΟ: Αύξησε τα κέρδη 64,5% στο πρώτο τρίμηνο

Σταθερές διατήρησε τις πωλήσεις της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 η Πλαίσιο Computers, διευρύνοντας έτσι το μερίδιό της, ενώ παράλληλα αύξησε την κερδοφορία της.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 69 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας οριακή μείωση 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, ενώ καταγράφηκε αύξηση 64,5% στα κέρδη μετά φόρων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 3 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 3,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 13,3% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 23,3% στα 2,9

εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, ο λόγος που τα κέρδη μετά φόρων ήταν υψηλότερα από τα προ φόρων ήταν η θετική επίπτωση αναβαλλόμενης φορολογίας που υπήρξε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στη συνεχιζόμενη ροή νέων και τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων Turbo X, Q Connect, @work & Sentio, που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά και ταυτόχρονα την κερδοφορία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα