Ποιοι απεργούν αύριο – Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με τη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κορυφώνονται αύριο Τρίτη οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης και περιλαμβάνει την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ.

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των συνδικάτων ΓΣΕΕ

και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία και ολονυκτία στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους και της ΟΛΜΕ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 19:00, στην Πλατεία Συντάγματος.

Κλειστοί μέχρι την Τετάρτη οι δήμοι – Συμμετέχει και η ΟΛΜΕ

Στην απεργία θα συμμετάσχουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες των Δήμων, ακόμη και οι κοινωνικές δομές, που εξαιρούνταν τις υπόλοιπες ημέρες των κινητοποιήσεων.

Οι Δήμοι θα είναι κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή, αντιδρώντας στο καθεστώς κινητικότητας και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ.

Χωρίς γιατρούς αύριο

Στην γενική απεργία που κήρυξαν αύριο τα συνδικάτα θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που απειλούνται με απόλυση. Συγκεκριμένα, θα απεργήσουν οι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπόλοιπες δομές πρόνοιας.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφέρει πως αν και οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις προς αλληλεγγύη στους συναδέλφους που απειλούνται με απόλυση.

Απεργούν και οι λιμενεργάτες

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Εμπόδια στις μετακινήσεις

Στην γενική απεργία της Τρίτης θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξαγγείλει ματαιώσεις δρομολογίων για αύριο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των διαδρομών των τουριστικών αμαξοστοιχιών σε : Ολυμπία – Πύργος – Κατάκωλο και Α. Λεχώνα – Μηλιές.

Επισημαίνεται επίσης, ότι μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) μεταξύ ΑθηνώνΘεσσαλονίκηςΑθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην απεργία, την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα