Ποιοι είναι οι ανησυΧούντες για τα ακροδεξιά κόμματα που μπήκαν στη Βουλή; Τα συνεταιράκια του Καμμένου!

Μεγάλος ντόρος γίνεται για τα ακροδεξιά κόμματα που μπήκαν στη Βουλή με τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής. Και ουκ ολίγοι, χτυπούν καμπάνες κινδύνου για τη Δημοκρατία…

Γιατί όμως δεν χτυπούν πρώτα τα …κεφάλια τους στον τοίχο, που με τις πολιτικές τους και την απραξία τους στην κοινωνία “στέλνουν” πεσκέσι χιλιάδες απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους τους στην άκρα δεξιά;

Πολύ απλά, γιατί για όλα, φταίνε οι άλλοι. 

Ε, λοιπόν, δεν είναι καθόλου έτσι.

Βελόπουλος, Σπαρτιάτες και  ΝΙΚΗ,

πήραν την Κυριακή 12,79% των ψήφων και 34 έδρες.

ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 40,55% και 158 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 17,84% με 48 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ  εξασφαλίζει ποσοστό 11,85% και 32 έδρες. Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,69% και 20 έδρες, Σπαρτιάτες 4,65%  και 12 έδρες, Ελληνική Λύση 4,45% και 12 έδρες, Νίκη  3,69% και 10 έδρες, Πλεύση Ελευθερίας 3,17% και 8 έδρες).

Στις  βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, οι ΑΝΕΛ του Π.Καμμένου και η Χρυσή Αυγή πήραν αθροιστικά 17,59% και 54 έδρες. 

(Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με 18,85% και 108 έδρες, δεύτερο κόμμα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με 16,78% και 52 έδρες, τρίτο κόμμα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με 13,18% και 41 έδρες, τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10,62% και 33 έδρες, πέμπτο κόμμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 8,48% και 26 έδρες, έκτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,97% και 21 έδρες, έβδομο  η Δημοκρατική Αριστερά με 6,11% και 19 έδρες.

Το 2012 δεν …φοβηθήκαμε την ακροδεξιά; και σήμερα πρέπει να την …τρέμουμε; 

Ή μήπως κάποιοι από τους ανησυΧούντες σήμερα, έβλεπαν …φως από τους ακροδεξιούς το 2012 και έκαναν την πάπια; 

Αυτά με τις… δημοκρατικές ευαισθησίες κάποιων που τις έχουν, όταν δεν τους συμφέρει και τις ξεχνούν όταν τους συμφέρει.

ΥΓ1. Οι αγανακτισμένοι της πάνω κai της κάτω πλατείας, συγκοινωνούντα δοχεία στην μνημονιακή εποχή, ΔΕΝ ξεχνιώνται από τους πολίτες, ότι και να κάνουν ή να λένε οι δήθεν αριστεροί του 3ου μνημονίου. Όπως δεν ξεχνιώνται και οι βρισιές και οι απειλές της ίδιας…συνομοταξίας  στον ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ πρόεδρο Κάρολο Παπούλια στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

ΥΓ 2. Διάβασα  τις ανακοινώσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και 100% δίκιο να έχουν, μετά την …απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ο Μητσοτάκης, με το ποσοστό που πήρε, όποιον θέλει βάζει, όποιον θέλει βγάζει. Και φυσικά, λόγο δεν έχει να δώσει, ούτε χρωστάει στους “τεθλιμμένους” συγγενείς, που αν θέλουν να επιβιώσουν πολιτικά, θα πρέπει πρώτο να σοβαρευτούν, δεύτερο να πάνε σε ένα καλό ψυχολόγο για βραχυχρόνια θεραπεία και τρίτο, αφού μαζέψουν τα “κομμάτια” τους, να κάτσουν να δουλέψουν και να παρουσιάσουν μια πραγματικά ΝΕΑ πολιτική πρόταση. Τα τρολ στο τουίτερ και οι ανοησίες στο TikTok απέτυχαν παταγωδώς. Και αν συνεχίσουν έτσι, το “μαγαζί” πάει για φαλιμέντο.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
poioi-einai-oi-anisychountes-gia-ta-akrodexia-kommata-pou-bikan-sti-vouli-ta-synetairakia-tou-kammenou.htm
Τυχαία Θέματα