«Πόλεμο» στα τούρκικα σίριαλ κήρυξαν οι Έλληνες σεναριογράφοι

Αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την επιλογή των καναλιών να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τούρκικες σειρές οι έλληνες σεναριογράφοι διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η μεγαλοπρεπής απουσία της ελληνικής μυθοπλασίας στην τηλεόραση» την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

Εχουν προσκληθεί για να μιλήσουν: Σάρα Γανωτή (ηθοποιός αντιπρόεδρος ΣΕΗ), Μανούσος Μανουσάκης (σκηνοθέτης-παραγωγός), Γιάννης Μαρούδας (σεναριογράφος μέλος ΔΣΕΣΕ), Πανδώρα Μουρίκη (σκηνοθέτις Διευθύντρια Προγράμματος ΕΡΤ), Ρένα Ρίγγα (σεναριογράφος), Άννα Χατζησοφιά (σεναριογράφος μέλος ΔΣΕΣΕ), ενώ την συζήτηση θα

συντονίσει ο Ντίνος Γιώτης (πρόεδρος ΕΣΕ).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι έλληνες σεναριογράφοι καταγγέλουν πως «τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική) βλέπουμε είτε εισαγόμενες σειρές, είτε προσαρμογές ξένων σειρών. Aνεξάρτητα από την ποιότητα και την εμπορική επιτυχία αυτών των σειρών το ερώτημα που προκύπτει είναι τι απέγινε η ελληνική μυθοπλασία. Ξαφνικά χάθηκαν οι έλληνες δημιουργοί στέρεψαν οι ιδέες, εξαντλήθηκε η κατά τα άλλα πλούσια ελληνική θεματολογία; Γιατί τα κανάλια δεν επενδύουν πλέον στην ελληνική μυθοπλασία και ιδιαίτερα η ΕΡΤ που έχει και έναν (καταστατικό λόγο παραπάνω να το κάνει Είναι απλώς θέμα οικονομικού κόστους ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι;»

Στα παραπάνω θα προσπαθήσουν ομιλητές και προσκεκλημένοι να δώσουν απαντήσεις. Ας ελπίσουμε όμως πως εκτός από τις ευθύνες που σίγουρα φέρουν τα κανάλια η ελληνική παραγωγή θα κάνει την αυτοκριτική της και θα αναγνωρίσει τα λάθη της.

Πηγή: Το Βήμα

Keywords
Τυχαία Θέματα