«Πόλεμος» Κακλαμάνη – Καμίνη για τα οικονομικά του δήμου Αθηναίων

“Αποτελεί πραγματική πρόκληση ο δήμαρχος, ο οποίος άφησε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον δήμο, ύψους 230 εκατ. ευρώ, να μας εγκαλεί για την προσήλωσή μας στην προσπάθεια, να σταθεί ο δήμος Αθηναίων όρθιος”, αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

“Αν, πάντως, ο κ. Κακλαμάνης, επιθυμεί να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο για τα οικονομικά του δήμου της Αθήνας, είμαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος. Εκείνος είναι;”, προσθέτει.

Νωρίτερα, επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων

εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Νικήτας Κακλαμάνης, κατηγορώντας τον Γιώργο Καμίνη ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών πρότεινε τιτλοποίηση και παραχώρηση σε εισπρακτικές εταιρείες των οφειλών τρίτων προς τους δήμους.

Όπως αναφέρει ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ανακοίνωσή του, με τίτλο «Διαλέξτε κ. Καμίνη… δήμαρχος ή τραπεζίτης», κατά τη συνάντηση στο υπουργείο των Οικονομικών, ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί για τους δήμους η δυνατότητα να τιτλοποιούν και να παραχωρούν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες τις οφειλές τρίτων (π.χ. καταστηματαρχών), όπως κάνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά και άλλα δάνεια.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει την ενέργεια του δημάρχου Αθηναίων «απαράδεκτη και τυπικά και ουσιαστικά, καθώς δεν είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τόσο σοβαρή πρόταση χωρίς εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, στο οποίο ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα».

Και καταλήγει λέγοντας ότι η «αντιλαϊκή πρόταση του κ. Καμίνη έπεσε στο κενό, λόγω της αντίδρασης του προέδρου της ΚΕΔΕ και άλλων δημάρχων».

Keywords
Τυχαία Θέματα