Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο από τη Δευτέρα στην Τουρκία

Στην Τουρκία θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους στο Κίεβο. Η Τουρκία είχε ζητήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να μεταφερθούν στο έδαφός της οι συζητήσεις των δύο πλευρών.

«Ο επόμενος γύρος των κατ’ ιδίαν συνομιλιών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία από αύριο έως την Τετάρτη, δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αρακάμια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», όπως μεταδίδει το Sky News.

Η

Ουκρανία περιέγραψε τις προηγούμενες συνομιλίες με τη Ρωσία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο μήνα, ως «πολύ δύσκολες».

Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι επικεντρώνονται στο να περικυκλώσουν τις αυτονομιστικές περιοχές στα ανατολικά της χώρας, ενώ προελαύνουν από το Χάρκοβο στα βόρεια και τη Μαριούπολη στα νότια, στη στιγμή που το πεδίο μάχης σε όλη τη βόρεια Ουκρανία παραμένει στατικό.

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έπληξε στρατιωτικούς στόχους στη δυτική ουκρανική πόλη Λβιβ με πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, η Ρωσία έπληξε έναν χώρο αποθήκευσης καυσίμων που χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στη Λβιβ με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ για να χτυπήσει ένα εργοστάσιο στην πόλη που χρησιμοποιείται για την επισκευή αντιαεροπορικών συστημάτων, σταθμών ραντάρ και σκοπεύτρων για άρματα μάχης.

Ψύχραιμοι, παρά τις πυραυλικές επιθέσεις που δέχτηκε η πόλη τους, παραμένουν οι κάτοικοι της πόληw. Η ανησυχία πάντως είναι έκδηλη, καθώς μέχρι πρότινος πίστευαν ότι η περιοχή της Δυτικής Ουκρανίας είναι εκτός εμβέλειας και σχετικά ασφαλής από τα ρωσικά πυρά.

Η ουκρανική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας ανέφερε ότι μια εγκατάσταση πυρηνικής έρευνας στο Χάρκοβο έγινε και πάλι στόχος βομβαρδισμού από τη Ρωσία, ενώ οι μάχες καθιστούν αδύνατη την εκτίμηση των ζημιών.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα τυφλά χτυπήματα στις πολιορκημένες πόλεις στο Νότο και την Ανατολή, όπως τη Μαριούπολη. Mε τις πληροφορίες από ουκρανικές αρχές να αναφέρουν ότι τουλάχιστον 139 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, ενώ 205 έχουν τραυματιστεί και την καταγγελία από την αναπληρώτρια πρωθυπουργό, Ιρίνα Βερεστούκ στο πρακτορείο nexta ότι 40.000 Ουκρανοί έχουν μετακινηθεί από τους Ρώσους σε άγνωστες περιοχές, η ανησυχία στην περιοχή είναι δικαιολογημένη.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξει “συλλογική ενοχή” αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη, την πόλη αυτή της Ουκρανίας την οποία έχουν περικυκλώσει οι ρωσικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα