ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ: Τόνωση της αγοράς μέσω των τραπεζών, ζητούν Βενιζέλος, Κουβέλης – Έρχονται μέτρα για ανέργους, αγρότες

(upd)Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με την ανεργία να είναι το μείζον ζήτημα που απασχόλησε τη σύσκεψη.

Τελευταία ενημέρωση: 21:20

Η ανεργία αντιμετωπίζεται με ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ενώ έκανε λόγο για συμφωνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες

για την χρηματοδότηση της αγοράς. Τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο και ότι θα ληφθούν μέτρα για τους αγρότες.

“Συζητήσαμε για την οικονομία και ιδιαιτέρως για την ανεργία”, δήλωσε ο κ. Κουβέλης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους.

Σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε πως θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη θέση για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει μια ειδική μέριμνα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Μάλιστα, δήλωσε πως έκανε μια πρόταση για συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αγορά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα των αγροτών και ειδικότερα τα μέτρα για ένταξη σε συνταξιοδότηση όσων γεννήθηκαν στο 1948-49.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε “μυθολογία” τα περί απολύσεων στο δημόσιο, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να υλοποιηθεί η δέσμη των μέτρων της κυβέρνησης για τους αγρότες.

Με τη σειρά του και ο κ. Βενιζέλος, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία ξεκινά από τις τράπεζες, την ρευστότητα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, υπογράμμισε ότι στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η μείωση της ανεργίας.

“Συζητήσαμε για την πορεία της οικονομίας, τέθηκε επί τάπητος η καταπολέμηση της ανεργίας και ιδιαιτέρως η ανεργία των νέων”, δήλωσε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, εξετάζεται ακόμα και η ανακατανομή των κοινοτικών κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Όπως μεταδίδαμενωρίτερα, Στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -η προηγούμενη είχε γίνει με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις- δεν αποκλείεται να τεθεί και ζήτημα αλλαγών εντός της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη σύσκεψη που είχε γίνει στις 6 Φεβρουαρίου ήταν παρόντες οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Τσαυτάρης.

Επί τάπητος σε εκείνη τη σύσκεψη είχε τεθεί το θέμα του φόρου στα ακίνητα, καθώς και του πακέτου για τους αγρότες.

Σχετικά με τον φόρο στα ακίνητα, οι αποφάσεις παραπέμφθηκαν για μεταγενέστερο χρόνο, με τη διαβεβαίωση ότι η τελική ρύθμιση θα ελαφρύνει φορολογικά τους πολίτες.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε παρουσιάσει σειρά μέτρων για τους αγρότες, που όμως απορρίφθηκαν.

Keywords
τραπεζες, βενιζελος, κουβελης, ερχονται, απολυσεις στο δημοσιο, φώτης κουβέλης, γιάννης στουρνάρας, ΠΑΣΟΚ, στουρναρας, νέα, υπουργοι, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, τελος ακινητων, γιάννης στουρνάρας, φώτης κουβέλης, το θεμα, ακινητα, ηγεσια, θεμα, οικονομια, αγορα, ανεργια, γινει, διαστημα, δημοσιο, ενημερωση, θεσεις εργασιας, λογο, μαξιμου, μειζον, μεριμνα, μειωση, προγραμματα, ρυθμιση, σειρα, φοντο, θεσεις
Τυχαία Θέματα