ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Ψηφίζεται την Κυριακή για να πάρουμε τη δόση – ΣΥΡΙΖΑ: Τροϊκανή δικτατορία στη χώρα

Με τις αναμενόμενες αντεγκλήσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με την κατεπείγουσα διαδικασία που εισήλθε το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση, ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αιτιολόγησε την απόφαση να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ, λέγοντας ότι τη Δευτέρα συνεδριάζει το Euroworking Group

ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 2,8 δισεκ. ευρώ για τη χώρα μας και τον Μάιο άλλα 6 δισεκ.

Την κρισιμότητα των διατάξεων επισήμανε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης λέγοντας πως «σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχει και μια σημαντική διάταξη που αφορά την ρύθμιση για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Δεν αμφισβητεί κανείς της αναγκαιότητα ψήφισης αυτής της ρύθμισης, χιλιάδες νοικοκυριά θα ανακουφιστούν, είναι μία ακόμα ρύθμιση που επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα του εκτάκτου».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γράφει στα παλιά της παπούτσια το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής». Μίλησε επίσης για «δημοκρατία εκτροπής» και για πολίτευμα «Μνημονιακής Τροϊκανής δικτατορίας».

Επίσης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για «περιορισμό της Δημοκρατίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι αν και είχε όλο τον χρόνο να φέρει το νομοσχέδιο με κανονικές διαδικασίες προτίμησε να το εισάγει στην Βουλή την τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Νότης Μαριάς σημείωσε ότι αποτελεί «συστηματική κυβερνητική επιλογή η απαξίωση της Βουλής».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε πως «δεν είμαστε κυρίαρχη χώρα, το αποδεικνύετε ακόμα μια φορά γιατί υπακούετε στις επιταγές της τρόικα».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) κατήγγειλε «την διαδικασία, κλιμάκωση βάρβαρης και αντιλαϊκής επίθεσης».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει χρόνο ενώ η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ είπε «είναι γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την διαδικασία του κατεπείγοντος όμως οι ρυθμίσεις αποτελούν εφαρμογή των τελευταίων διαπραγματεύσεων που έκανε η κυβέρνηση με την τρόικα και αποτυπώνουν τις ρυθμίσεις για φορολογική πολιτική και δημόσια διοίκηση, που πολλές από αυτές είναι μάλλον θετικές για την κοινωνία».
Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος εγκρίθηκε τελικά με ψήφους 26 υπέρ και 15 κατά.

Keywords
Τυχαία Θέματα