Πως ξαφνικά, όλοι “αγάπησαν” τον Αντώνη – To predator σήμερα στη Βουλή – Ο νέος Mytilineos και οι μεγάλες συναλλαγές στη Eurobank

Καλή σας ημέρα 

Από τη χθεσινή εντυπωσιακή εκδήλωση της παρουσίασης του νέου Ιδρύματος Σαμαρά από τον πρώην πρωθυπουργό, κράτησα ένα στοιχείο: Ότι ξαφνικά, όλοι, δεξιοί, κεντροδεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, ανακάλυψαν πως ο Αντώνης…τους λείπει. Δεν εξηγείται αλλιώς η υπερπροβολή της ομιλίας και της εκδήλωσης από όλους τους.

Οι της δεξιάς “πολυκατοικίας” προβάλλουν την παρουσία και τις αγκαλιές των επί σειρά ετών πρωθυπουργών

συμπεραίνοντας πως κυριαρχεί η “ενότητα της παρατάξεως”, ενώ οι άλλοι, προβάλλουν τα “καρφιά” της ομιλίας για τις υποκλοπές, το “Σκοπιανό” κτλπ.

Αμφιβάλλει κανείς πως είμαστε χώρα για …Ιδρύματα; 

Σήμερα στη Βουλή η κόντρα Μητσοτάκη- Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις με το predator. Θα πέσουν στο τραπέζι τίποτα…χαρτιά που δεν έχουν δει φως δημοσιότητας; πάντως, εγώ, αν ήμουν Κυριάκος και με “στρίμωχνε” ο Αλέξης, θα ανακοίνωνα εκλογές τον Ιανουάριο και θα έσβηνα τα πάντα όλα.

Χρηματιστήριο: Γύρω γύρω από τις 900+ μονάδες, πάσα στην πάσα όπως στο λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά λίγες οι φάσεις και το “γκολ” με δυσκολία. Εξαιρούνται ολίγες μετοχές με σταθερό ανοδικό προφίλ (όπως ο Μυτιληναίος, η Motor Oil...) και κάποιες με εξάρσεις.

Παρεμπιπτόντως, πάνω από τα 18 ευρώ ο “Mytilineos”, που ανακοινώνει οσωνούπω δομικές αλλαγές, με πιθανό τον εταιρικό διαχωρισμό κατασκευών και παραχωρήσεων από την “πράσινη” Ενέργεια. Νέες συγκινήσεις στο ταμπλώ, που ήδη από την αρχή του χρόνου έχει χαρίσει ένα 20% plus στους επίμονους επενδυτές. Έρχονται και νέες, καθώς οι τιμές-στόχοι, ξεπερνούν και τα 26 ευρώ.   Δεν γνωρίζω βέβαια, πόσες θα είναι και οι “συγκινήσεις” των προσώπων που θα αλλάξουν πορεία ή πόστο με την έλευση των νέων και …ωραίων. 

Στη Eurobank, που παρατηρούνται τελευταία μεγάλες συναλλαγές, 14 περίπου εκατ. τεμάχια μόνο χθες, απλά σημειώνω ότι ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας, ο κ.Πρεμ Γουάτσα, με την μετοχή πάνω από το 0,92, είναι κερδισμένος. Σημειώνω επίσης ότι η Morgan Stanley έδωσε  τιμή στόχο για τη μετοχή στο 1,38 ευρώ. Ευκαιρία εισόδου για όσους ποντάρουν στις τράπεζες για το 2023.

Καλό νέο για την Πειραιώς η αναβάθμιση από την DBRS, που ακολούθησε τις αναβαθμίσεις της Morgan Stanley. Και εδώ έχουμε μια ευκαιρία εισόδου, επιμένω όμως, για όσους ποντάρουν στις τράπεζες για το 2023.

Σήμερα μια πολύ σημαντική είδηση από τη Sunlight του Ομίλου του Πάνου Γερμανού. Οι μπαταρίες από την Ξάνθη που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, έχουν και άλλες εκπλήξεις για να δώσουν.

ΑΓΟΡΕΣ: Η BlackRock προστέθηκε χθες σεη “λίστα” των ουκ ολίγων που δεν τα βλέπουν τόσο καλά τα πράγματα στα χρηματιστήρια το 2023. Η άποψή μας, αναφέρει σε έκθεσή της, είναι  ότι οι αγορές υποτιμούν την επιμονή του υψηλότερου πληθωρισμού.

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα