Πρόδρομος θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα ο Ε.Μυτιληναίος – Ομολογιακό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο

Σε πρόδρομο που σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναδεικνύεται ο όμιλος του Ε.Μυτιληναίου. Αφού ολοκλήρωσε την συμφωνία πώλησης μετοχών του στο Fairfax και αφού μείωσε σημαντικά τον δανεισμό του, κλείνει εντός των αμέσως προσεχών ημερών και πενταετή ομολογιακή έκδοση 250 εκατ. ευρώ με επιτόκιο που θα κυμανθεί λίγο κάτω από το 6,5% όπως θέλει ο όμιλος ή λίγο πάνω όπως πιέζουν οι τράπεζες.

Σημασία έχει ότι το επιτόκιο αυτό δεν το

έχει δει μέχρι σήμερα άλλος ελληνικός όμιλος, γεγονός που σημαίνει αφενός την αναγνώριση της προοπτικής του συγκεκριμένου ομίλου και αφετέρου, την εντυπωσιακά βελτιωμένη εικόνα της χώρας στους διεθνείς επενδυτές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η έκδοση, αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες, ήδη έχει εξασφαλίσει σημαντική υπερκάλυψη σε εξωτερικό και Ελλάδα. Η όλη διαδικασία και το pre-marketing έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα, ενώ θεωρείται πως θα πραγματοποιηθεί χρονικά μετά την Καθαρή Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι τα δεκαετή ελληνικά ομόλογα έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα προ κρίσης με μια απόδοση 7,5% και διατηρούνται σταθερά σ αυτό το επίπεδο, εν όψει των σημαντικών ανακοινώσεων για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Original article: Πρόδρομος θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα ο Ε.Μυτιληναίος – Ομολογιακό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα