Προειδοποίηση ΟΗΕ για «λιμοκτονία» στη Γάζα – «Αδύνατη πλέον η διανομή βοήθειας»

Μόνιμο πρόβλημα των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα είναι η απαγόρευση να εισαχθούν καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που άρχισε ο πόλεμος, πριν από σχεδόν ενάμιση μήνα. Για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα επετράπη να εισέλθουν μικρές ποσότητες αποκλειστικά για χρήση του ΟΗΕ, ωστόσο τα αποθέματα έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία του ΟΗΕ

στη Γάζα ισχυρίζεται ότι δεν είναι πλέον σε θέση να φέρει και να διανείμει βοήθεια. Η έλλειψη καυσίμων έχει επίσης προκαλέσει προβλήματα στις υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεφώνου, δυσχεραίνοντας τον συντονισμό και τη λειτουργία των υπηρεσιών αρωγής.

Προειδοποίηση για «λιμοκτονία» στη Γάζα

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) προειδοποίησε ότι η Λωρίδα της Γάζας αντιμετωπίζει «τεράστιο» επισιτιστικό κενό και εκτεταμένη πείνα, ενώ σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός του παλαιστινιακού θυλάκου χρειάζεται «απεγνωσμένα» επισιτιστική βοήθεια.

Σε δήλωσή της χθες Πέμπτη η εκτελεστική διευθύντρια του WFP Σίντι Μακέιν ανέφερε ότι οι προμήθειες τροφίμων και νερού είναι «πρακτικά ανύπαρκτες» στη Γάζα και ότι «οι άμαχοι αντιμετωπίζουν την άμεση πιθανότητα λιμοκτονίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα