Γ. Παπακωνσταντίνου: Δεν με απασχολεί η παραγραφή – Θέλω να αθωωθώ – Δεν αποκλείει Ειδικό Δικαστήριο ο Αβραμόπουλος

18:09 4/1/2013 - Πηγή: BankWars

(upd)”Δε με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δε επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ” δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργάτες του, σύμφωνα το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, αναφορικά με την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ.

Εν τω μεταξύ, εξηγήσεις για τέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα θα δώσουν την ερχόμενη βδομάδα οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη “λίστα Λαγκάρντ”, οι οποίοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, μετά από σχετικό τους αίτημα.

Ειδικότερα θα απολογηθούν για:

Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο 1608/50

περί καταχραστών του δημοσίου, Ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ΄ επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Δεν απέκλεισε ειδικό δικαστήριο ο Αβραμόπουλος

“΄Ολα στο φως” δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη Real News, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παραπομπής του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε ερώτημα αν έχει πολιτικές ευθύνες ο Ε. Βενιζέλος σημειώνει πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριξε την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή». Δεν αποκλείει δε, κλήση στην επιτροπή του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως «η επιτροπή θα κρίνει ποιους θα καλέσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα