ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ: Το «φάγωμα» συνεχίζεται….

Συνεχίζεται η σύγκρουση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων από τις δύο πλευρές, ενώ σκληρή είναι η απάντηση του Ε. Βενιζέλου στις επιθέσεις σχετικά με τη λίστα και τις δηλώσεις περί εγγράφων του υπουργείου Άμυνας που πήρε στο σπίτι του.

«Η απογοήτευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατανοητή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας

δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Ούτε έπεισαν όλους τους βουλευτές τους να ψηφίσουν την πρότασή τους, ούτε μπόρεσαν να υπονομεύσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Όσο για τα συνωμοσιολογικά σενάριά τους, απάντηση έδωσαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κινούμενοι –αποδεδειγμένα- ελεύθερα», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Σκουρλέτης: Συγκαλύπτουν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
«Ο Έλληνας πολίτης δεν διαμόρφωσε άποψη μόνο από τη χθεσινή εικόνα, αλλά από τις συζητήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος. Είδε την κορύφωση προσπαθειών εκ μέρους των δυνάμεων που συναποτελούν την κυβέρνηση, να συγκαλύψουν αυτή την υπόθεση, να την περιορίσουν μόνο στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου, να πέσει δηλαδή στα μαλακά αυτή η ιστορία» δήλωσε, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε, προσωπικά, στον κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Και ο αρχιστράτηγος αυτής της συγκάλυψης ήταν ο πιο ήσυχος της χθεσινής συζήτησης, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εξόφλησε τα γραμμάτιά του προς τον κ. Βενιζέλο, που τον έκανε πρωθυπουργό».

Οξεία κριτική άσκησε και στον κ. Κουβέλη, τονίζοντας: «Προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά ξέρετε, αυτός είναι ο ρόλος του κομπάρσου σε αυτή την υπόθεση. Θα περίμενε κανείς να έχει μια πιο δυναμική παρουσία σε αυτό το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ».

Σκληρή απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ
«Για λύπηση» χαρακτηρίζει η Ιπποκράτους την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή ότι διατηρεί στο αρχείο του άτυπα έγγραφα απο τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κ.α. υπουργεία.

Προηγήθηκε δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θ. Δρίτσα, στην οποία μεταξύ άλλων ζητούσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για όσα ανέφερε κατά τη χθεσινή συζήτηση στο κοινοβούλιο ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι πραγματικά για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών που εκτοξεύονταν από το ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων της αρμοδιότητάς του που τα διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στην απάντηση από το γραφείο Τύπου του Κινήματος.

Τι είπε ο Βενιζέλος για αρχεία του υπουργείου Αμύνης
Υπενθυμίζεται ότι σε απάντησή του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι διατηρεί στο γραφείο του άτυπα ψηφιακά αντίγραφα και άτυπα συμβατικά αντίγραφα από τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας Αμύνης, αλλά και στα υπουργεία Ανάπτυξης, Μεταφορών και Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα