Πύραυλος το Χρηματιστήριο – Τι ξέρουν οι ξένοι που δεν ξέρουμε; – Μπορεί μεσοπρόθεσμα και τις 2.180 μονάδες!

Την ώρα που η Τρόικα κάνει…πείσματα και εκβιάζει, την ώρα που η κυβέρνηση στο σύνολό της γίνεται…αντιστασιακή, την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει και πολλοί διερωτώνται «πόσο θα αντέξουμε ακόμα», την ώρα που γράφονται σενάρια για πρόωρες εκλογές, την ώρα που κάποιοι φοβούνται ακόμα και τον κίνδυνο haircat στις καταθέσεις, ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ

ΑΘΗΝΩΝ, πάει…ΚΑΒΑΛΑ στ’ άλογο. Πύραυλος!

Με πρωταγωνίστριες μάλιστα, τις μετοχές που κανένας Έλληνας δεν ήθελε να δει και να ξέρει, τις τραπεζικές! Εντυπωσιακοί όγκοι συναλλαγών, από τα ξένα funds που αρπάζουν τις μετοχές και τα warrants, λες και δεν υπάρχει επόμενη μέρα.

Είναι προφανές, ότι κάτι ξέρουν οι ξένοι που οι Έλληνες δεν ξέρουν. Να τρελλάθηκαν, αποκλείεται. Όπως είναι προφανές επίσης, ότι και τεχνικά «βγαίνει» καλό σενάριο, εξ ού και η επιμονή.

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο απογαλακτισμός από το ΤΧΣ έρχονται πολύ νωρίτερα από ότι είχε υπολογιστεί. Τα επενδυτικά funds από ΗΠΑ και Ευρώπη, έχουν πειστεί για το θετικό σενάριο της ελληνικής οικονομίας. Και είναι αυτά τα funds που τώρα αγοράζουν από τα άκρως κερδοσκοπικά hend funds, τα οποία, εν όψει του πρώτου κύματος εξάσκησης των warrants, βάζουν φωτιά στις τιμές για να «ξεπουλήσουν» όσο ακριβότερα γίνεται.

Εφόσον τα παραπάνω ισχύουν, το ΤΧΣ που έβαλε τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση, αναμένεται να τα πάρει πίσω πολύ συντομότερα. Να μην ξεχνάμε, ότι τα 50 αυτά δις της ανακεφαλαιοποίησης (έχουν μείνει καμιά δεκαριά αχρησιμοποίητα), είναι γραμμένα στο ελληνικό χρέος. Άρα, «σβήνει» νωρίτερα αυτό το χρέος, αφού το ΤΧΣ θα τα πάρει νωρίτερα. Αυτό, αποτελεί και άριστο διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση όσον αφορά στις ρυθμίσεις του χρέους με τους δανειστές.

Τεχνική ανάλυση λέει ότι στο Χρηματιστήριο, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ανόδου από τα κατώτατα, στις 780 μονάδες.. Ο δεύτερος κύκλος, επίσης ολοκληρώθηκε από τις 780 στις 1180-1200.

Τώρα, βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του τρίτου κύκλου, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ και η οποία μπορεί να οδηγήσει στις 1400 μονάδες. Η δεύτερη φάση οδηγεί στις 1700 και ο κύκλος ολοκληρώνεται με την Τρίτη φάση που εντοπίζεται τεχνικά στις 2180 μονάδες…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι παραπάνω αναφορές δεν αποκλείουν φυσικά ενδιάμεσες διορθώσεις, μία μάλιστα εκ των οποίων μπορεί να είναι ισχυρή. Επίσης, οι παραπάνω αναφορές ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΟΧΩΝ.

Bankwars

Keywords
Τυχαία Θέματα