Ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα “δια χειρός” Ντράγκι – Στο 8,95% το ελληνικό 10ετες

Ράλι στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας πυροδότησε η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε ένα διευρυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γερμανία είναι ανάμεσα στις χώρες που απολαμβάνουν ιστορικές χαμηλές αποδόσεις στον απόηχο των ανακοινώσεων Draghi.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών και 30ετών γερμανικών ομολόγων υποχωρούν αυτή την ώρα στο 0,3170% και 0,97%, αντίστοιχα, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων τίτλων Ισπανίας και Ιταλίας

διολισθαίνουν στο χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία τους στο 1,2970% και 1,459%, αντίστοιχα. Αποκλιμάκωση και στα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί μεν κάτω από το 9% παραμένοντας ωστόσο σε εξωτερικά υψηλά επίπεδα (8,95%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με τα treasuries να υποχωρούν στο 1,8040%. Κέρδη συγκεντρώνουν και οι βρετανικοί τίτλοι.

“Οι αγορές λάτρεψαν την απόφαση της ΕΚΤ”, σχολίασε οKit Juckes, στρατηγικός μακροοικονομικός αναλυτής της Société Générale, ενώ οι οικονομολόγοι της BNP συνυπέγραψαν αυτή την άποψη υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα της ΕΚΤ ξεπέρασε τις προσδοκίες των αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα