Ρόδο: Η φωτιά έφτασε στο Ασκληπιείο – Καίγονται σπίτια και καταστήματα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα της χώρας σε Αίγιο, Κέρκυρα, Κάρυστο και Ρόδο. Νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης έκανε λόγο για δύσκολες συνθήκες σε όλα τα μέτωπα.

Νωρίς σήμερα το πρωί σήμανε νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική στη Ρόδο καθώς σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο. Λίγο μετά, η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό κατακαίγοντας σπίτια και καταστήματα.

Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν

έκκληση για βοήθεια. Στην περιοχή βρισκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές που προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα σε όλα τα μέτωπα. Στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στον οικισμό Ασκληπείο. Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις» ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση του ανέμου είναι νότια.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως σε Λάερμα, Απόλλωνα και Πλατάνια, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ανατολικά προς Μάλωνα και Μασάρη. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Keywords
Αναζητήσεις
rodo-i-fotia-eftase-sto-asklipieio--kaigontai-spitia-kai-katastimata.htm
Τυχαία Θέματα