Ρωσία: Σύλληψη Αμερικανού δημοσιογράφου με την κατηγορία της κατασκοπείας

Tον ανταποκριτή της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» Έβαν Γκέρσκοβιτς συνέλαβε στο Γεκατερίνμπουργκ η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών και ασφαλείας FSB. Οπως αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Γκέρσκοβιτς συνελήφθη, με την κατηγορία ότι είχε οδηγίες από τις ΗΠΑ για διενέργεια κατασκοπείας.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε τις παράνομες

δραστηριότητες του Αμερικανού πολίτη Γκέρσκοβιτς Έβαν, γεννημένου το 1991, ανταποκριτή του γραφείου της Μόσχας της αμερικανικής εφημερίδας “The Wall Street Journal”, διαπιστευμένου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος είναι ύποπτος για κατασκοπεία προς το συμφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης» ανέφερε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας.

«Ενεργώντας με οδηγίες από την αμερικανική πλευρά, ο Γκέρσκοβιτς συνέλεξε πληροφορίες που αποτελούν κρατικό μυστικό σχετικά με τις δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος» ανέφερε ακόμη η ρωσική υπηρεία πληροφοριών.

Το Τμήμα Ερευνών της FSB κίνησε ποινική υπόθεση βάσει του άρθρου 276 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί κατασκοπείας εναντίον του Αμερικανού πολίτη, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 έτη.

Ο κ. Γκέρσκοβιτς είναι ρεπόρτερ που καλύπτει τη Ρωσία, την Ουκρανία και την πρώην Σοβιετική Ενωση για τη «WSJ». Προηγουμένως ήταν ρεπόρτερ για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τους «Moscow Times», καθώς και βοηθός ειδήσεων στους «New York Times».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα