EY. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ – ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (video)

Με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος. Επί τάπητος βρέθηκε ο επικείμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος εξελίσσεται σε γρίφο, κυρίως όσον αφορά την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και την αύξηση των υπουργών του

ΠΑΣΟΚ.

«Και ο ανασχηματισμός είναι μεταξύ των πολιτικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβουμε» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα γίνει «αποσπασματικά», άρα δεν αναμένεται σύντομα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι κύριο ζήτημα της συνάντησης τους ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών, και χαρακτηριστικά πρόσθεσε ότι «γνωρίζουν τις προτεραιότητες του Έθνους», ενώ συμπλήρωσε ότι «καταλαβαίνουμε τι μας είπαν οι πολίτες στην κάλπη».

Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν και το θέμα της λήξης της θητείας του διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου.

“Δεν συζητήσαμε εις βάθος για τον διοικητή της ΤτΕ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για να διευκρινίσει όμως πως “επιβεβαιώσαμε τα κριτήρια για την επιλογη του διοικητή της ΤτΕ”.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευ. Βενιζέλος, ζητά οκτώ υπουργεία, διατυπώνει ενστάσεις για διάφορα πρόσωπα, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου κρίνει τις απαιτήσεις του υπερβολικές.

Όσον αφορά την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών, ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει το θέμα, καθώς προς το παρόν το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Παράλληλα, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, αναμένεται να επιδιώξουν την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, ενισχύοντας τον κοινωνικό προσανατολισμό της κυβέρνησης, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος που κατέγραψε τη διαμαρτυρία των πολιτών για την πολιτική λιτότητας.

ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκροατίας Κάρολο Παπούλια. «Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους. Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και αυτά θα τα κάνουμε για να σβήσει οριστικά ο εφιάλτης και το άγχος που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Original article: EY. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ – ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (video).

Keywords
Τυχαία Θέματα