ΣΑΜΑΡΑΣ: Αιχμές σε Βενιζέλο, Κουβέλη για πολιτική αστάθεια – Τι είπε για εκλογές, ΕΡΤ και βολεμένους

Ενα 24ωρο πριν από την κρίσιμη συνάντηση με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το φλέγον ζήτημα της ΕΡΤ, και την προοπτική πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανυποχώρητος στην επιλογή του «λουκέτου».

Χαρακτηριστικά, ο Α. Σαμαράς μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο
αρνήθηκε

το ενδεχόμενο ακυρώσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οσον αφορά τις εκλογές είπε: «Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει έκτακτες εκλογές, γιατί δεν τις θέλουμε. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς δεν θα το χρεωθούμε, γιατί όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει. Το πρόβλημα είναι επίσης ποιος θα χρεωθεί τυχόν αστάθεια και ποιος θα πάρει στις πλάτες του το τεράστιο βάρος για τη διακοπή της χρηματοδότησης».

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει «να υπάρξει αστάθεια» και τόνισε ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, όπως και το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται».

Επιτέθηκε δε εκ νέου κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε «πολύ κοντή μνήμη», θυμίζοντας ότι «έλεγε την ΕΡΤ εργαλείο προπαγάνδας και τώρα θρηνεί».

Απευθυνόμενος, δε, σε όσους στηρίζουν τώρα την ΕΡΤ είπε πως όταν λήξει αυτό το εμπάργκο κάποιοι θα ντρέπονται που την υποστήριξαν υπενθυμίζοντας ότι στις απεργίες όλοι σχεδόν πληρωνόντουσαν κανονικά εντασσόμενοι στο καθεστώς του προσωπικού ασφαλείας. «Αλλά για αυτά θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας διαφθοράς που έχει αρχίσει έρευνα» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

«Αυτό που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάει πίσω. Περιθώρια για συμβιβασμούς με τους βολεμένους δεν μπορούμε να κάνουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Επισήμανε ότι η ΕΡΤ ήταν παραλυμένη τον τελευταίο 1,5 χρόνο, καθώς ήταν συνεχώς σε απεργία. «Τα μεγάλα γεγονότα που άλλαζαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό μήπως τα κάλυπτε;», διερωτήθηκε.

Υποστήριξε επίσης ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν η πιο αδιαφανής, αναφέροντας ως παραδείγματα ότι υπήρχαν έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους, άνθρωποι που δούλευαν στην ΕΡΤ και είχαν να πατήσουν χρόνια, καθώς και ότι δίνονταν απίστευτα ποσά για εξωτερικές παραγωγές.

Η ΕΡΤ είχε εξαπλάσιο προσωπικό από τα άλλα κανάλια είπε ο πρωθυπουργός, παραδεχόμενος πάντως ότι υπήρξαν ασφαλώς και αξιόλογα προγράμματα και αξιόλογοι άνθρωποι, τα οποία όμως «χάνονταν γιατί κυριαρχούσαν τα κυκλώματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα