ΣΑΜΑΡΑΣ: Είμαστε αμείλικτοι με τους νεοναζί – Στο φως όλοι οι αφανείς χρηματοδότες της ΧΑ – Δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα

«Αν παρουσιάστηκαν κάποια τέτοια φαινόμενα, όπως της Χρυσής Αυγής είναι επειδή οι παρακαταθήκες Καραμανλή έτειναν να ξεχαστούν», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε: «Καμία ανοχή στη βία».

«Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στη βία και αυτόν της βίας που οδηγεί σε νέα ένταση», σημείωσε και χαρακτήρισε «θανάσιμο κίνδυνο» για τη χώρα

και τη Δημοκρατία τους νεοναζί.

«Τώρα που θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Ελλάδα, η παρουσία τους και μόνο αποτελεί κίνδυνο», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως πρέπει να εξαλείψουμε και τα αίτια που τους δημιούργησε.

Σχετικά με τις συλλήψεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «η Δημοκρατία είχε τον τρόπο να θωρακιστεί και πλέον αποδείξαμε πως υπάρχει και πολιτική βούληση».

«Η Δημοκρατία θα εξαντλήσει τα όριά της αλλά με κάθε νόμιμο τρόπο», υποστήριξε και συμπλήρωσε πως «αυτό πλέον είναι το στρατηγικό πλαίσιο για την εξάλειψη του νεοναζιστικού φαινομένου».

«Θα έρθουν στο φως όλοι οι αφανείς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής», σημείωσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε πως θα διακοπεί η χρηματοδότηση της Χ.Α.

Και πρόσθεσε: «Θα εφαρμόζουμε τους νόμους και όποτε χρειάζεται θα προθέτουμε και νέους για τη θωράκιση της Δημοκρατίας».

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην «εξάλειψη» των φαινομένων που προκάλεσαν την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, όπως είναι η ανεργία, για την οποία, όπως είπε, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να εξαλειφθεί.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι «οφείλουμε όλοι να καταδικάζουμε τη βία και όχι να πηγαίνουμε μάρτυρες σε δίκες δολοφόνων».
Παραβίαση της νομιμότητας δεν έγινε μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγινε και από αλλού.
Εγκληματική βία δεν είχαμε μόνο στο Πέραμα, αλλά και στον εμπρησμό της Marfin, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά την κρίση, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα βήμα – βήμα ξεπερνά την κρίση και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα, δηλαδή μείωση μισθών και συντάξεων, ούτε θα αυξηθεί η φορολογία.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα διαψευστούν και πάλι όσοι υποστηρίζουν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε μια εκλογική αναμέτρηση.
«Σκοπεύουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία», ξεκαθάρισε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα