Τρ. Κύπρου: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για την εθελουσία – Εκτός τράπεζας 1.000 υπάλληλοι

09:44 2/7/2013 - Πηγή: BankWars

Χίλιοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από την Τράπεζα Κύπρου σύμφωνα με το σχέδιο εθελουσίας εξόδου, που ολοκληρώθηκε σήμερα και εστάλη για έγκριση στην Κεντρική Τράπεζα.
Στόχος είναι το αργότερο έως αύριο το πρωί η Κεντρική Τράπεζα να ανάψει το «πράσινο φως» για εφαρμογή του σχεδίου

και να ενημερωθεί αμέσως το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου, ώστε να εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εκτιμάται ότι από το σχέδιο αυτό η τράπεζα θα εξοικονομήσει 80.000.000 ευρώ. Η έξοδος των υπαλλήλων θα είναι σταδιακή και θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Κρίσιμο είναι το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, καθώς αναμένεται να λάβει τελικές αποφάσεις για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων της τράπεζας.

Η συνεδρία πραγματοποιείται ύστερα από τις χθεσινές πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών του δ.σ. και της συντεχνίας των τραπεζοϋπαλλήλων επί των προνοιών του σχεδίου. Μετά το πέρας της συνεδρίας το σχέδιο θα κοινοποιηθεί στο προσωπικό.

Η τράπεζα βρίσκεται σε καθεστώς εξυγίανσης από τον Μάρτιο, όταν επιβλήθηκε αναγκαστική μετατροπή των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχές. Στο καθεστώς αυτό αναμένεται να παραμείνει μέχρι το τέλος Ιουλίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Σχέδιο εθελουσίας εξόδου και στην Ελληνική Τράπεζα

Σχέδιο εθελούσιας εξόδου βρίσκεται στα σκαριά στην Ελληνική Τράπεζα με στόχο να προσφερθεί στους υπαλλήλους μετά το καλοκαίρι.

Η προκαταρκτική επεξεργασία του σχεδίου είναι ήδη σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθούν όλα τα σενάρια θα παραπεμφθεί προσχέδιο στην ανώτατη διεύθυνση και στο ΔΣ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός, επιβεβαίωσε στη StockWatch την πρόθεση του Ομίλου να εκπονήσει σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, το οποίο, όπως τόνισε, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

«Ο Όμιλος εφαρμόζει ήδη την πολιτική της πρόωρης αφυπηρέτησης των εργαζομένων του εδώ και λίγα χρόνια. Είναι ένα σχέδιο το οποίο παρέχει μια σειρά ελκυστικών κινήτρων. Κάποιοι υπάλληλοι έκαναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα χρήση αυτού του σχεδίου», σημείωσε ο κ. Κεραυνός.

Εξήγησε ότι το νέο σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία από λειτουργούς της τράπεζας θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με τη συντεχνία, καθώς, όπως τόνισε, κάτι τέτοιο προβλέπεται στη συλλογική σύμβαση.

«Η τράπεζα», πρόσθεσε, «θα τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και εντός του καλοκαιριού θα υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία της ΕΤΥΚ».

Ακόμη δεν έχουν καθοριστεί αριθμητικοί στόχοι για το σχέδιο, δηλαδή τι ποσό θα πρέπει να εξοικονομηθεί ετησίως και πόσα άτομα θα ήταν ιδεώδες να αποχωρήσουν.

Τον τελικό λόγο, ποιοι και με βάση ποια κριτήρια θα καθοριστούν για να φύγει κάποιος από τον Όμιλο, το έχει πάντα η διοίκηση της τράπεζας.

Πηγή: Stockwatch

Keywords
Τυχαία Θέματα