Σε θετικό έδαφος η Wall Street με ώθηση από την τεχνολογία

Ανοδικά πρόσημα κυριαρχούν στη Wall Street, με φούρια μεν από τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Alphabet και Microsoft, αλλά και υπό το φίλτρο των νέων δεδομένων που ανακοινώθηκαν σε σχέση με τον αμερικανικό πληθωρισμό καθώς απεφεύχθησαν οι φόβοι για υπερθέρμανση στις αυξήσεις των τιμών, μια μέρα μετά απώλειες λόγω ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, ο δείκτης  τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που ανακοινώθηκε ήταν οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις.

Ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αυξήθηκε κατά 2,8%, ενώ αναμενόταν να διαμορφωθεί στο 2,7% σε σχέση με πέρυσι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση αναλυτών του Dow Jones.

Οι μετοχές της Alphabet σημειώνουν άλμα 12% μετά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη πρώτου τριμήνου. Η εταιρεία ενέκρινε επίσης το πρώτο μέρισμά της και την επαναγορά 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Microsoft σημειώνει άνοδο 4% με ώθηση επίσης από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου.

Ο Dow Jones κερδίζει μόλις 0,07% στις 38.111 μονάδες

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,60% στις 5.078 μονάδες

Ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,31%, στις 15.816 μονάδες

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,83% στα 84,26 δολάρια το βαρέλι

Ο χρυσός επίσης καταγράφει άνοδο 0,63% στις 2.357 δολάρια ανά ουγγιά

Το δολάριο ενισχύεται ελαφρώς έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του του γεν.  Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,071 δολ./ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
se-thetiko-edafos-i-wall-street-me-othisi-apo-tin-technologia-2.htm
Τυχαία Θέματα