Δυστύχημα στα Τέμπη: Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης – Την Κυριακή η απολογία – Απίστευτα σενάρια

16:05 4/3/2023 - Πηγή: BankWars

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Κυριακή (5/3) στις 11:00 ζήτησε και έλαβε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που οδηγήθηκε το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο και είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία υποχρεώνουν να παρθεί νέα προθεσμία για αύριο».

Μεταξύ αλλων ο συνήγορος του,

Στέφανος Πατζαρτζίδης, τόνισε πως ο πελάτης του θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «είναι πολυτίμη δουλειά των ΜΜΕ και χωρίς την βοήθεια της δημοσιογραφικης έρευνας αυτή η υπόθεση δεν θα έπαιρνε τον δρόμο που έπρεπε να πάρει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και ο σταθμάρχης Πόρων τον είχε ενημερώσει ότι ήδη από τις 23.05 η εμπορική αμαξοστοιχία είχε καθοδική πορεία προς Αθήνα.

 Απίστευτα σενάρια με τον σταθμάρχη – Είχε βοηθό, αλλά το τρένο καθυστέρησε και την ώρα του δυστυχήματος είχε σχολάσει

Εξελίξεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

Σε καταγγελία ότι, ο σταθμάρχης της Λάρισας δεν βρισκόταν στο σταθμό της Λάρισας την ώρα της τραγωδίας και πως στο σημείο βρισκόταν μόνο ο κλειδούχος, προχώρησε ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, Γιώργος Μπαρτζώκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Στούντιο με Θέα».

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχθεί ο δικηγόρος, την ώρα του δυστυχήματος, στις κλήσεις του σταθμάρχη υπήρχε οχλαγωγία και ακουγόταν μουσική. «Στα 100 μέτρα υπάρχει ένα καφέ που δεν είχε μουσική», είπε συμπληρώνοντας πως, «δεν ήταν στη θέση του ο σταθμάρχης.

Φαίνεται ότι, ο κλειδούχος ήταν στη θέση του σταθμάρχη και ο σταθμάρχης ήταν μακριά».

Είπε μάλιστα πως, οι σχετικές καταγγελίες τεκμηριώνονται από επί τόπια στοιχεία και ότι, «πήγε η Αστυνομία και πήρε το υλικό από τις κάμερες, εγώ ζήτησα να πάρει και τα σκουπίδια».

Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΟΛΑΣΕΙ – Ρεπορτάζ στον ΑΝΤ-1

Από τη πρώτη στιγμή είχαμε αποκαλύψει ότι ο σταθμάρχης βρέθηκε σε αυτή τη θέση λόγω της κινητικότητας του δημοσίου.

Επειδή λοιπόν είχε λίγο καιρό από τότε που μετά από εκπαίδευση πήρε τα διαπιστευτήρια, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις πόσο μάλιστα σε τέτοιο κομβικό σταθμό όπως της Λάρισας, υπάρχει κι ένας δεύτερος σταθμάρχης για βοήθεια.

Ο δεύτερος όμως είναι εκεί από το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ οπότε και μειώνονται τα δρομολόγια και δεν έχει κίνηση.

Όμως η μοιραία αμαξοστοιχία καθυστέρησε και πέρασε μετά τις 11 οπότε ο σταθμάρχης εκείνη τη στιγμή ήταν μόνος του να διαχειριστεί την κατάσταση.

Άλλη μια τραγική περίπτωση όπως και αυτή της ενημέρωσης των αρχών για το συμβάν μέσω του 112 αφού όλοι οι εργαζόμενοι της Hellenic Train που θα μπορούσαν να ενημερώσουν τις αρχές για τη σύγκρουση ήταν νεκροί.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα